Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 12. 15:59

Lezárult IHM-pályázatok

Lezárult az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által még ősszel meghirdetett pályázatok értékelése. A november végéig meghosszabbított jelentkezési határidőig több mint 25000

[HWSW] Lezárult az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által még ősszel meghirdetett pályázatok értékelése. A november végéig meghosszabbított jelentkezési határidőig több mint 25000 pályázat érkezett a minisztériumhoz.

A korábban meghirdetett hatféle tematikában hatmilliárt forintot kívánt szétosztani a tárca, a 25000 pályázó azonban összesen húszmilliárd forintot igényelt.

Az információs társadalom térnyeréséért kiírt pályázatra -- melynek révén közalkalmazottak, köztisztviselők igényelhettek számítógépet és internet-hozzáférést -- 16 845-en jelentkeztek. A minisztérium sajtótájékoztatóján elmondták, hogy az Informatikai kormánybiztosság tavalyi pályázatára 2 700 jelentkező volt, az IHM pedig először kétszeres túljelentkezésre, azaz mintegy 6 000 pályázatra számított.

A kutatási-fejlesztési (K+F) pályázatra mintegy 300 jelentkező volt, átlagosan tízmillió forintnyi igénnyel. Az eredetileg négyszázmillió forintos kiírásra összesen hárommilliárd forintos igényt nyújtottak be a pályázók.

Az egyetlen pályázati kiírás, melyre a minisztérium várakozásain aluli érdeklődés mutatkozott, az önkormányzatok számára kiírt internet-hozzáférést és interetes jelenlétet biztosító eDemokrácia volt. Erre 1622 pályázat érkezett, s mint Kovács Kálmán miniszter elmondta, 200 önkormányzat egyáltalán nem pályázott.

A további tervekről szólva a miniszter elmondta:három éven belül 24 órás on-line ügyfélszolgálatot szeretnének létrehozni az e-közigazgatási programon belül, valamint folytatódik a kultusztárcával közös, a kulturális örökség digitális feldolgozására kidolgozott program is.Szorgalmazzák továbbá az elektronikus aláírással, elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos kezdeményezések támogatását is.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 20:16

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!