Szerző: roberto

2002. december 11. 10:37

A META Group szerint a Microsoft 2004-től linuxos megoldásokat is fog kínálni

[Reuters] A META Group előrejelzései szerint a Microsoft,

HIRDETÉS

[Reuters] A META Group előrejelzései szerint a Microsoft, ügyfelei nyomásának engedve, 2004-ben a webszolgáltatások és szerverszoftverek terén linuxos megoldásokkal is elő fog rukkolni. A piackutató cég úgy véli, hogy 2007-re az új szerverek 45 százaléka fog Linuxot használni, elsősorban adatbáziskezelésre, webkiszolgálóként, és levelezőszerverként. A META munkatársai ezért azt várják, hogy a Microsoft 2004 végére bizonyos termékeit, köztük akár az SQL Servert, az IIS-t és az Exchange-t kiadja Linuxra is. A cég szerint a Microsoft megváltoztathatja árpolitikáját is, hogy felvehesse a versenyt a Linuxszal. A META adatai szerint jelenleg az új szerverek 15-20 százlékán használnak Linuxot.

Peter Houston, a Microsoft szerverekkel foglalkozó csoportjának igazgatója az előrejelzés kapcsán elmondta, hogy a Windowsnak szerintük nagyobb az üzleti értéke, és a rendszer hosszú távon versenytársainál (így a Linuxnál is) alacsonyabb költségeket generál. Houston kijelentette, hogy a Microsoft nem fog Linuxos szerverszoftvereket kiadni, ezeket továbbra is csak a saját platformjukra adják ki.

A Yankee Group elemzője, Laura DiDio szerint a Microsoft csak akkor tesz majd ilyen lépéseket, ha erre a piac kényszeríteni fogja, ugyanakkor DiDio elképzelhetőnek tartja, hogy néhány fejlesztőcsoport már ezeken a projekteken dolgozik. A Yankee Group egyik idei vizsgálatából ugyanis kiderült, hogy a válaszadók 38 százaléka aktívan keresi a Microsoft termékek alternatíváit, és a legtöbb válaszadó nem szeretne az óriáscéggel ismét üzleti kapcsolatba kerülni. A Yankee szerint a Microsoft népszerűtlenségének oka elsősorban termékeinek magas árában, illetve azok licenckonstrukciójában keresendő, valamint a cég piaci magatartásában, monopolista praktikáiban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.