Szerző: roberto

2002. december 10. 20:54

MPlayer 0.90rc1: páratlan képességű UNIX-os médialejátszó

[mplayerhq.hu] A főként magyar fejlesztők által

HIRDETÉS

[mplayerhq.hu] A főként magyar fejlesztők által készített MPlayer 0.90-es verziója egyre kézzelfoghatóbb közelségbe kerül, a hétvégén megjelent a 0.90 első kiadásra jelölt változata. A program friss verziója páratlan képességekkel rendelkezik, nemcsak a már megszokott Windows Media formátumokkal és RealVideo anyagokkal, hanem a QuickTime fájlokkal is megbirkózik, igaz, hogy számos esetben szüksége van az eredeti kodekekre.

Az Mplayer 0.90rc1 az egyetlen olyan program, amely minden modern formátum (közük a WMV9, a különféle DivX-változatok, és a RealVideo 9) lejátszására képes, és rengeteg hagyományos formátumot natív kód használatával képes megjeleníteni. A hétvégén kiadott új verzió forráskódja az mplayerhq.hu-ról tölthető le, külön felhívnám az érdeklődők figyelmét az új kodekcsomagokra mutató linkekre. A fordításhoz szokás szerint a GCC 2.95.3-as vagy 2.95.4-es verziói ajánlottak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 22:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.