Szerző: Barna József

2002. december 10. 09:38

Japánban DVD Kittel együtt is olcsóbb az Xbox

[Bloomberg] Egy karácsonyi akció keretében Japánban számos kereskedő jelentős árengedménnyel kínálja a Microsoft Xbox játékkonzolt. A forgalmazók a lépéstől azt remélik, hogy megszabadulhatnak felhalmozódott raktárkészleteiktől.

HIRDETÉS

[Bloomberg] Egy karácsonyi akció keretében Japánban számos kereskedő jelentős árengedménnyel kínálja a Microsoft Xbox játékkonzolt. A forgalmazók a lépéstől azt remélik, hogy megszabadulhatnak felhalmozódott raktárkészleteiktől.

Számos japán kereskedelmi lánc 19 800 jenre (160 dollárra) szállította le az Xbox konzol árát az ünnepi szezonban. Így a Microsoft játékgépe körülbelül 20 százalékkal olcsóbban szerezhető be, mint a rivális Sony PlayStation 2. Japánban eddig 11-szer több PlayStation 2-t és háromszor több Nintendo GameCube-ot vásároltak, mint Xboxot.

Ráadásul a felkelő nap országában november 21-től ingyen DVD Kit is jár a konzolhoz. Korábban a DVD filmek lejátszását lehetővé tevő csomagot külön kiegészítőként lehetett megvásárolni. A kereskedők azonban a csökkentett árú konzol mellé is csomagolják a kiegészítőt. A Microsoft elmondta, hogy az árcsökkentés a japán kereskedők saját döntése volt. A vállalat az ünnepi szezonra nem tervezett árcsökkentést, csupán az ingyenes DVD Kit akció bevezetését kezdeményezte.

A redmondi vállalat otthoni szórakoztató üzletága, mely az Xbox konzolt is forgalmazza, a szeptember 30-án véget ért negyedévben 505 millió dolláros forgalom mellett 177 millió dolláros veszteséget könyvelt el. A cég pénzügyi vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy nincs tervük az Xbox esetleges sikertelenségének kezelésére, és ha kell, további összegeket fordítanak a termék sikeressé tételére. Elemzők becslései szerint a Microsoft öt év alatt mintegy 2 milliárd dollárt költ az Xboxra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.