Szerző: Barna József

2002. december 10. 08:40

Az AMD bejelentette Athlon MP 2400+ processzorát

Az AMD ma bejelentette munkaállomásokba és kétprocesszoros szerverekbe szánt Athlon MP processzorcsaládjának legújabb tagját, a 2 GHz-en működő 2400+ modellt.

HIRDETÉS

[HWSW] Az AMD ma bejelentette munkaállomásokba és kétprocesszoros szerverekbe szánt Athlon MP processzorcsaládjának legújabb tagját, a 2 GHz-en működő 2400+ modellt.

Az Athlon MP 2400+ a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughbred magra épül és SocketA kivitelben kerül forgalomba. A chip 128 kbyte elsőszintű és 256 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, és támogatja az MMX, 3DNow! Enhanced és SSE utasításkészleteket.

Az AMD az Athlon MP sorozat esetében vezette be utoljára a 0,13 mikronos gyártástechnológiát. Mint ismeretes, a mobil Athlon modellek esetén a cég már tavasszal áttért a 0,13 mikronos csíkszélességre, az asztali gépekbe szánt Athlon XP pedig nyár óta készül a korábbinál fejlettebb gyártástechnológiával, amely magasabb órajel elérésére ad lehetőséget, miközben a felvett teljesítmény, a hőleadás és a gyártási költségek csökkennek.

Az AMD tájékoztatása szerint az Athlon MP 2400+ processzorra épülő rendszerek azonnal elérhetők a világ legnagyobb számítógépgyártóinak kínálatában. A chip listaára 1000 darabos közvetlen megrendelés esetén 228 dollár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.