Szerző: Barna József

2002. december 10. 08:40

Az AMD bejelentette Athlon MP 2400+ processzorát

Az AMD ma bejelentette munkaállomásokba és kétprocesszoros szerverekbe szánt Athlon MP processzorcsaládjának legújabb tagját, a 2 GHz-en működő 2400+ modellt.

[HWSW] Az AMD ma bejelentette munkaállomásokba és kétprocesszoros szerverekbe szánt Athlon MP processzorcsaládjának legújabb tagját, a 2 GHz-en működő 2400+ modellt.

Az Athlon MP 2400+ a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughbred magra épül és SocketA kivitelben kerül forgalomba. A chip 128 kbyte elsőszintű és 256 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, és támogatja az MMX, 3DNow! Enhanced és SSE utasításkészleteket.

Az AMD az Athlon MP sorozat esetében vezette be utoljára a 0,13 mikronos gyártástechnológiát. Mint ismeretes, a mobil Athlon modellek esetén a cég már tavasszal áttért a 0,13 mikronos csíkszélességre, az asztali gépekbe szánt Athlon XP pedig nyár óta készül a korábbinál fejlettebb gyártástechnológiával, amely magasabb órajel elérésére ad lehetőséget, miközben a felvett teljesítmény, a hőleadás és a gyártási költségek csökkennek.

Az AMD tájékoztatása szerint az Athlon MP 2400+ processzorra épülő rendszerek azonnal elérhetők a világ legnagyobb számítógépgyártóinak kínálatában. A chip listaára 1000 darabos közvetlen megrendelés esetén 228 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról