Szerző: roberto

2002. december 5. 23:01

Dan Kusnetzky, az IDC elemzője a Windows és Linux rendszerek TCO-vizsgálatáról

[LinuxPlanet] A Linuxplanet

[LinuxPlanet] A Linuxplanet hasábjain egy Enterprise Linux Forumon történt beszélgetés összefoglalója olvasható, a lap munkatársa Dan Kusnetzkyvel, az IDC piackutató egyik linuxos szakemberével beszélgetett, aki közreműködött az ominózus TCO-vizsgálatban (Total Cost of Ownership, teljes birtoklási költség). A felmérés eredményéről és fogadtatásáról korábbi híreinkben számoltunk be.

A szövegből kiderül, hogy Kusnetzky maga is meglepődött a felmérés végeredményén, mert arra számított, hogy a Windows 2000-alapú rendszerek fenntartása jóval olcsóbb lesz a linuxos rendszerekénél, ugyanis az évek során megfigyelték, hogy egy központilag fejlesztett termék TCO-ja jelentősen alacsonyabb a decentralizáltan fejlesztett termékek TCO-jánál.

Az, hogy a Microsoft által választott öt területből négy esetében csupán 11-22 százalékkal volt jobb a Windows, míg egy területen (webkiszolgáló) 6 százalékkal alulmaradt, Kusnetzky szerint azt jelzi, hogy a Linuxot fejlesztő közösség jó munkát végzett az eszközök egymással való integrálása során. Erről, és számos más, a felméréssel kapcsolatos dologról olvashatunk a linuxplanet.com-on, fórumunkban pedig önálló téma nyílt az esettel foglalkozó első hír megjelenése után.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 21:50

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!