Szerző: Barna József

2002. december 5. 20:00

Aranyba foglalt Granite Bay

A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy korlátozott példányszámban aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített Granite Bay chipkészletes alaplapokat forgalmaz. A Golden Flame fantázianévre hallgató SL-85FR-ből mindössze 500, míg az SL85FR-R-ből csupán 200 darab készül.

[HWSW] A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy korlátozott példányszámban aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített Granite Bay chipkészletes alaplapokat forgalmaz. A "Golden Flame" fantázianévre hallgató SL-85FR-ből mindössze 500, míg az SL85FR-R-ből csupán 200 darab készül.

Az SL-85FR(-R) 400 vagy 533 MHz-es rendszerbuszt használó Pentium 4 és Celeron processzorok fogadására alkalmas. A lapon az Intel E7205 Memory Controller Hub (MCH) és a már ismert ICH4 teljesít szolgálatot. Előbbi kétcsatornás DDR266 memóriavezérlővel rendelkezik, amelynek köszönhetően akár 4,2 Gbyte/sec sávszélesség is elérhető, valamint támogatja a 8x AGP interfészt. Az alaplapon 1 8x AGP és 5 PCI slot található 4 DDR DIMM-foglalat társaságában. Utóbbiakba összesen 4 Gbyte-nyi DDR266 memóriamodul helyezhető, csatornánként 2-2.

Mindkét lap támogatja a Hyper-Threading technológiával szerelt Intel Pentium 4 processzorokat, míg az SL85FR-R Serial ATA-vezérlővel is rendelkezik. A cég sajtóközleményéből az derül ki, hogy az exkluzív alaplapokat a vállalat otthoni felhasználóknak szánja, ugyanis mindkét lap lehetőséget ad a túlhajtásra, így a rendszerbusz órajelének, a magfeszültségnek, a memóriafeszültségnek, az AGP-feszültségnek és a szorzónak a módosítására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról