Szerző: Barna József

2002. december 5. 20:00

Aranyba foglalt Granite Bay

A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy korlátozott példányszámban aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített Granite Bay chipkészletes alaplapokat forgalmaz. A Golden Flame fantázianévre hallgató SL-85FR-ből mindössze 500, míg az SL85FR-R-ből csupán 200 darab készül.

HIRDETÉS

[HWSW] A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy korlátozott példányszámban aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített Granite Bay chipkészletes alaplapokat forgalmaz. A "Golden Flame" fantázianévre hallgató SL-85FR-ből mindössze 500, míg az SL85FR-R-ből csupán 200 darab készül.

Az SL-85FR(-R) 400 vagy 533 MHz-es rendszerbuszt használó Pentium 4 és Celeron processzorok fogadására alkalmas. A lapon az Intel E7205 Memory Controller Hub (MCH) és a már ismert ICH4 teljesít szolgálatot. Előbbi kétcsatornás DDR266 memóriavezérlővel rendelkezik, amelynek köszönhetően akár 4,2 Gbyte/sec sávszélesség is elérhető, valamint támogatja a 8x AGP interfészt. Az alaplapon 1 8x AGP és 5 PCI slot található 4 DDR DIMM-foglalat társaságában. Utóbbiakba összesen 4 Gbyte-nyi DDR266 memóriamodul helyezhető, csatornánként 2-2.

Mindkét lap támogatja a Hyper-Threading technológiával szerelt Intel Pentium 4 processzorokat, míg az SL85FR-R Serial ATA-vezérlővel is rendelkezik. A cég sajtóközleményéből az derül ki, hogy az exkluzív alaplapokat a vállalat otthoni felhasználóknak szánja, ugyanis mindkét lap lehetőséget ad a túlhajtásra, így a rendszerbusz órajelének, a magfeszültségnek, a memóriafeszültségnek, az AGP-feszültségnek és a szorzónak a módosítására.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 11:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.