Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 5. 17:54

35 milliós bírság a UPC Magyarország Kft.-nek

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 35 millió forint bírságot szabott ki a UPC Magyarország Kft.-re. A versenytanács a mai napon meghozott határozatában megállapította, hogy a UPC Magyarország visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor elzárkózott az üzleti kapcsolat folytatásától -- illetve fenntartásától -- a TVNET internetszolgáltatóval.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 35 millió forint bírságot szabott ki a UPC Magyarország Kft.-re. A versenytanács a mai napon meghozott határozatában megállapította, hogy a UPC Magyarország visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor elzárkózott az üzleti kapcsolat folytatásától -- illetve fenntartásától -- a TVNET internetszolgáltatóval.

A Gazdasági Versenyhivatal azért indított versenyfelügyeleti eljárást, hogy kiderítse, visszaélt-e gazdasági erőfölényével a UPC Magyarország Kft. azzal, hogy nem hosszabította meg a Budapest XIII. kerületében érvényes, szélessávú internetszolgáltatás nyújtásához szükséges hálózati hozzáférési szerződést, illetve elzárkózott új szerződés megkötéséről a TVNET internetszolgáltatóval. A versenytársak ellen irányuló, korlátozó típusú erőfölénnyel való visszaélést a versenytanács a piaci verseny veszélyeztetése miatt súlyos jogsértésnek ítélte, amely megítélés a bírság összegének meghatározásában is tükröződik.

Cikkünk a részletekkel itt olvasható

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 22:46

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!