:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 5. 17:54

35 milliós bírság a UPC Magyarország Kft.-nek

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 35 millió forint bírságot szabott ki a UPC Magyarország Kft.-re. A versenytanács a mai napon meghozott határozatában megállapította, hogy a UPC Magyarország visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor elzárkózott az üzleti kapcsolat folytatásától -- illetve fenntartásától -- a TVNET internetszolgáltatóval.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 35 millió forint bírságot szabott ki a UPC Magyarország Kft.-re. A versenytanács a mai napon meghozott határozatában megállapította, hogy a UPC Magyarország visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor elzárkózott az üzleti kapcsolat folytatásától -- illetve fenntartásától -- a TVNET internetszolgáltatóval.

A Gazdasági Versenyhivatal azért indított versenyfelügyeleti eljárást, hogy kiderítse, visszaélt-e gazdasági erőfölényével a UPC Magyarország Kft. azzal, hogy nem hosszabította meg a Budapest XIII. kerületében érvényes, szélessávú internetszolgáltatás nyújtásához szükséges hálózati hozzáférési szerződést, illetve elzárkózott új szerződés megkötéséről a TVNET internetszolgáltatóval. A versenytársak ellen irányuló, korlátozó típusú erőfölénnyel való visszaélést a versenytanács a piaci verseny veszélyeztetése miatt súlyos jogsértésnek ítélte, amely megítélés a bírság összegének meghatározásában is tükröződik.

Cikkünk a részletekkel itt olvasható

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.