Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 5. 15:30

Az AMD megemelte negyedik negyedéves kilátásait

Az AMD bejelenette, hogy a PC processzorok és flash memóriák iránti erős kereslet miatt a korábbi előrejelzéseknél kedvezőbb pénzügyi eredményekre számít a jelenleg is tartó negyedik negyedévben.

Az AMD bejelenette, hogy a PC processzorok és flash memóriák iránti erős kereslet miatt a korábbi előrejelzéseknél kedvezőbb pénzügyi eredményekre számít a jelenleg is tartó negyedik negyedévben.

A cég legújabb prognózisa szerint a negyedik negyedéves forgalom 35 százalékkal múlja felül a harmadik negyedéves szintet és megközelíti a 700 millió dollárt. A harmadik negyedévben a cég bevétele 508 millió dollár volt és a vállalat a negyedik negyedévre 20 százalékos forgalomnövekedést prognosztizált.

Az AMD január 16-án hozza nyilvánosságra negyedik negyedéves és egész éves eredményeit. Elemzők a negyedik negyedévre részvényenként 50 centes pro forma veszteséget várnak, a teljes pénzügyi év vonatkozásában pedig 1,81 dolláros részvényenkénti veszteségre számítanak. A következő évben részvényenkénti 92 centes veszteségre van kilátás.

Bár a kaliforniai vállalat vezetői komoly költségcsökkentő lépéseket foganatosítottak, átszervezésekbe kezdtek és elbocsátották az alkalmazottak 15 százalékát, a Wall Street elemzői szerint 2004 negyedik negyedéve előtt a cég aligha lesz nyereséges.

A gyászos harmadik negyedéves eredmények közzétételekor a vezetőség bejelentette, hogy 2003 második negyedévére az AMD el fogja érni a 775 millió dolláros nyereségküszöböt, azonban szakértők szerint ez "valószínűleg nem teljesíthető".

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.