Szerző: Bodnár Ádám

2002. december 5. 15:12

A Microsoftnak nincs terve az Xbox sikertelensége esetére

John Connors
John Connors
A Microsoft szerdán bejelentette, hogy a jövőben még nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy sikerre vigye az Xbox konzolt. Mikor a vállalat pénzügyi vezérigazgatójától azt kérdezték, van-e a Microsoftnak "B-terve" az Xbox kudarca esetére, John Connors azt válaszolta, hogy az egyetlen terv a konzol sikeressé tétele.

Bár a redmondi vállalat nem hozta nyilvánossága, hogy pontosan mennyit költött az Xboxra, a múlt hónapban közzétett pénzügyi eredmények tartalmazták az "otthoni szórakoztató részleg" eredményeit, amely 177 millió dolláros veszteség volt. Elemzők szerint a cég öt év alatt mintegy 2 milliárd dollárt költ az Xboxra.

A Microsoft nemrégiben indította el a konzolhoz szánt internetes szolgáltatását, az Xbox Live-ot. A szolgáltatás segítségével az Xbox játékkonzolok tulajdonosai az interneten keresztül játszhatnak egymással. Az Xbox Live egyelőre csak az Egyesült Államokban hozzáférhető, míg az európai rendszer beindítása a jövő év márciusában esedékes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról