Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 29. 08:51

Válaszolt a Munkáspárt és a Netért petíciójára a minisztérium

Legkésőbb 2003 december 31-ig felülvizsgálja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a modemes internetezők számára bevezetett 15, illetve 40 órás támogatási rendszert -- tartalmazza többek közt az a levél, melyet a minisztérium adott válaszul a Munkáspárt és a Netért közösen beadott petíciójára.

[HWSW] Legkésőbb 2003 december 31-ig felülvizsgálja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a modemes internetezők számára bevezetett 15, illetve 40 órás támogatási rendszert -- tartalmazza többek közt az a levél, melyet a minisztérium adott válaszul a Munkáspárt és a Netért közösen beadott petíciójára.

Az októberben átadott petícióban kilenc kérdést intézett a Munkáspárt és a Netért Egyesület a minisztérium vezetéséhez. A kérdések egyfelől a támogatási rendszer részleteire, másfelől a támogatásból kimaradtakkal kapcsolatos elképzelésekre vonatkoznak. A Munkáspárt nehezményezte, hogy tárgyalási javaslataikat a minisztérium elutasította, s ezért kényszerültek a minisztérium épülete elé hirdetett sajtótájékoztatón átadni a petíciót.

A minisztérium a közelmúltban adott válaszában jelezte, hogy korábban a Mindenkinek csomag előfizetőinek 16,8 százaléka nem is kezdeményezett 06 51 irányú internethívást, és a havonta 15 órát vagy annál kevesebbet internetező előfizetok aránya 19,5 százalék, a havonta 15 és 40 óra között szörfölők aránya pedig 19,6 százalék volt. A 150 forintos éjszakai díjstop-kedvezményt használók számára a levélben nem tettek említést.

A válaszlevél tartalmazza a támogatás konkrét mértékét is: eszerint az IHM a 15 órás díjcsomaghoz elofizetőnként 869, a 40 órás díjcsomaghoz 2300 forint támogatást nyújt, amely a forgalmi adót is tartalmazza.

A minisztérium amellett foglalt állást, hogy a behívószámokra vonatkozó hatósági ármegállapítás nem versenypiaci lhetőség, ezért ezzel korlátozottan kívánnak élni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról