Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 29. 08:51

Válaszolt a Munkáspárt és a Netért petíciójára a minisztérium

Legkésőbb 2003 december 31-ig felülvizsgálja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a modemes internetezők számára bevezetett 15, illetve 40 órás támogatási rendszert -- tartalmazza többek közt az a levél, melyet a minisztérium adott válaszul a Munkáspárt és a Netért közösen beadott petíciójára.

HIRDETÉS

[HWSW] Legkésőbb 2003 december 31-ig felülvizsgálja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a modemes internetezők számára bevezetett 15, illetve 40 órás támogatási rendszert -- tartalmazza többek közt az a levél, melyet a minisztérium adott válaszul a Munkáspárt és a Netért közösen beadott petíciójára.

Az októberben átadott petícióban kilenc kérdést intézett a Munkáspárt és a Netért Egyesület a minisztérium vezetéséhez. A kérdések egyfelől a támogatási rendszer részleteire, másfelől a támogatásból kimaradtakkal kapcsolatos elképzelésekre vonatkoznak. A Munkáspárt nehezményezte, hogy tárgyalási javaslataikat a minisztérium elutasította, s ezért kényszerültek a minisztérium épülete elé hirdetett sajtótájékoztatón átadni a petíciót.

A minisztérium a közelmúltban adott válaszában jelezte, hogy korábban a Mindenkinek csomag előfizetőinek 16,8 százaléka nem is kezdeményezett 06 51 irányú internethívást, és a havonta 15 órát vagy annál kevesebbet internetező előfizetok aránya 19,5 százalék, a havonta 15 és 40 óra között szörfölők aránya pedig 19,6 százalék volt. A 150 forintos éjszakai díjstop-kedvezményt használók számára a levélben nem tettek említést.

A válaszlevél tartalmazza a támogatás konkrét mértékét is: eszerint az IHM a 15 órás díjcsomaghoz elofizetőnként 869, a 40 órás díjcsomaghoz 2300 forint támogatást nyújt, amely a forgalmi adót is tartalmazza.

A minisztérium amellett foglalt állást, hogy a behívószámokra vonatkozó hatósági ármegállapítás nem versenypiaci lhetőség, ezért ezzel korlátozottan kívánnak élni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.