Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 28. 19:18

Teljes körű szolgáltatást nyújt az első alternatív távközlési vállalkozás

888-3535. Ez a telefonszám most nem egy amerikai filmben szerepel, hanem a PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. központi hívószáma. A szolgáltató a napokban kapott teljes számmezőket a Hírközlési Felügyelettől, így már teljes körű távközlési szolgáltatást nyújthat ügyfeleinek.

HIRDETÉS

[HWSW] 888-3535. Ez a telefonszám most nem egy amerikai filmben szerepel, hanem a PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. központi hívószáma. A szolgáltató a napokban kapott teljes számmezőket a Hírközlési Felügyelettől, így már teljes körű távközlési szolgáltatást nyújthat ügyfeleinek.

Az alternatív távközlési szolgáltatók (azaz a korábban koncessziót nem szerző vállalkozások) közül elsőként a Pantel adhat saját számmezőből hívószámot előfizetőinek.

A PanTelt választó ügyfeleknek kínált szolgáltatások köre most vált teljessé: bejövő és kimenő hívásokat továbbíthat a szolgáltató, továbbá adatátviteli és internetszolgáltatást is nyújthat. A teljes körű távközlési szolgáltatásokat a Pantel egyelőre üzleti előfizetőknek (a havi 10-20 ezer forint feletti forgalmat bonyolítóknak) kínálja, s új ügyfelei már kérhetik a 888-cal (vagy 887-tel, 889-cel) kezdődő hívószámokat Budapesten, vidéken egyaránt.

A PanTel és a távközlési szolgáltatók közti összekapcsolási szerződések java részét megkötötték, ám a területükön monopolhelyzetet élvező távközlési szolgáltatók (például az Emitel) koncessziós szerződésének lejártáig még az e körzetben élőknek várniuk kell a 88x-es hívószámokra.

Érdekességképpen: két távközlési szolgáltatónak is elbírálásra vár a budapesti hétjegyű számmezőre vonatkozó kérelme. A 814-est a GTS-Datanet, míg a 800-ast a Vivendi kérte. A fővárosban eddig legfeljebb csak 4-essel kezdődő hívószámokkal találkozhattunk, ám a jövőben akár a liberalizáció fokmérője is lehet a 8-assal kezdődő számok gyakorisága.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.