Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 28. 16:43

Amerikai és európai chipgyártókkal lépne stratégiai szövetségre a Hynix

A komoly adósságállománnyal küszködő Hynix Semiconductor három vagy négy amerikai és európai céggel kötne együttműködési megállapodást és egy európai vállalatnak adná el flash memória részlegét -- írja a Korean Herald .

A komoly adósságállománnyal küszködő Hynix Semiconductor három vagy négy amerikai és európai céggel kötne együttműködési megállapodást és egy európai vállalatnak adná el flash memória részlegét -- írja a Korean Herald.

A vállalat egy magát megnevezni nem kívánó képviselője a lapnak elmondta, hogy amint a hitelezők jóváhagyják a Deutsche Bank AG által javasolt átszervezési lépéseket, a vállalat megkezdi a tárgyalásokat a lehetséges partnerekkel. A Deutsche Bank javaslatának tervezete tegnap került a Hynix hitelezői elé.

A javaslatban a Deutsche Bank szakértői állítólag azt tanácsolják, hogy a hitelezők cseréljenek tőkerészre 1,5 milliárd dollár adósságot és ütemezzenek át 2006-ra további 2,5 milliárd dollárt. A cégnek ezen felül meg kellene válnia nem stratégiai üzletágaitól -- beleértve a flash memória részleget. A cég nemrég adta el TFT-LCD gyártó üzletágát.

A hírek szerint a koreai memóriagyártó már korábban is tárgyalt lehetséges együttműködésről, azonban egyelőre nem tudni, kikkel. "A stratégiai tárgyalások az év elején megtorpantak, amikor a Deutsche Bank megkezdte az átszervezési tervek kidolgozását. A Hynix mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy tengerentúli üzleti partnert találjon" -- nyilatkozta a Korean Heraldnak a cég névtelenséget kérő képviselője.

A hírek szerint a Hynix hamarosan egy európai cégnek adja el flash memória részlegét. A vevő minden bizonnyal az STMicroelectronics lesz, ugyanis jelenleg ez az egyetlen európai félvezetőgyártó, amely jelentős szerepet játszik a flashmemória-piacon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.