:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 28. 16:43

Amerikai és európai chipgyártókkal lépne stratégiai szövetségre a Hynix

A komoly adósságállománnyal küszködő Hynix Semiconductor három vagy négy amerikai és európai céggel kötne együttműködési megállapodást és egy európai vállalatnak adná el flash memória részlegét -- írja a Korean Herald .

A komoly adósságállománnyal küszködő Hynix Semiconductor három vagy négy amerikai és európai céggel kötne együttműködési megállapodást és egy európai vállalatnak adná el flash memória részlegét -- írja a Korean Herald.

A vállalat egy magát megnevezni nem kívánó képviselője a lapnak elmondta, hogy amint a hitelezők jóváhagyják a Deutsche Bank AG által javasolt átszervezési lépéseket, a vállalat megkezdi a tárgyalásokat a lehetséges partnerekkel. A Deutsche Bank javaslatának tervezete tegnap került a Hynix hitelezői elé.

A javaslatban a Deutsche Bank szakértői állítólag azt tanácsolják, hogy a hitelezők cseréljenek tőkerészre 1,5 milliárd dollár adósságot és ütemezzenek át 2006-ra további 2,5 milliárd dollárt. A cégnek ezen felül meg kellene válnia nem stratégiai üzletágaitól -- beleértve a flash memória részleget. A cég nemrég adta el TFT-LCD gyártó üzletágát.

A hírek szerint a koreai memóriagyártó már korábban is tárgyalt lehetséges együttműködésről, azonban egyelőre nem tudni, kikkel. "A stratégiai tárgyalások az év elején megtorpantak, amikor a Deutsche Bank megkezdte az átszervezési tervek kidolgozását. A Hynix mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy tengerentúli üzleti partnert találjon" -- nyilatkozta a Korean Heraldnak a cég névtelenséget kérő képviselője.

A hírek szerint a Hynix hamarosan egy európai cégnek adja el flash memória részlegét. A vevő minden bizonnyal az STMicroelectronics lesz, ugyanis jelenleg ez az egyetlen európai félvezetőgyártó, amely jelentős szerepet játszik a flashmemória-piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.