Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 27. 16:47

Megújult külsővel és új szolgáltatásokkal várja látogatóit az Eduport felsőoktatási portál

2002 novemberétől megújult külsővel, új designnal és színvilággal valamint kibővült szolgáltatási körrel várja látogatóit a 2001-óta működő Eduport felsőoktatási portál.

2002 novemberétől megújult külsővel, új designnal és színvilággal valamint kibővült szolgáltatási körrel várja látogatóit a 2001-óta működő Eduport felsőoktatási portál.

Az Eduport felsőoktatási portált a Fiatalok Európáért Közhasznú Alapítvány hívta életre 2001-ben. A cél a kezdetek óta nem változott: olyan információs szolgáltató portál kialakítása és üzemeltetése, mely a felsőoktatásban tanulók és tanítók számára első kézből biztosít híreket, információkat. Az elmúlt egy év alatt felhalmozódott tapasztalatok, közvélemény-kutatások valamint az időközben kialakított kapcsolatok és együttműködések eredményezték azt az arculatot és tartalmi struktúrát, mellyel a megújult Eduport várja olvasóit.

Az elmúlt egy év működésének tapasztalatai során kialakult vélemény alapján szeptemberben jutott az Eduport portál arra az elhatározásra, hogy létrehozzon egy olyan ingyenes felsőoktatási levelezőrendszert, mely az ország minden egyetemén elérhető, s több olyan kiegészítő szolgáltatást is tartalmaz, mely megkönnyíti a felsőoktatásban tanulók és dolgozók munkáját.

Közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a felsőoktatási hírekben megjelent nevek több esetben nem beazonosíthatók az Eduport olvasói számára. Ezen probléma megoldására hozta létre a portál a felsőoktatási Ki-kicsodát, melyben a felsőoktatásban érintett vezetők (politikusok, egyetemi vezetők, stb.) életrajzait gyűjti. Amennyiben egy név már szerepel az életrajzok között, a hírben a névre kattintva elolvasható a kapcsolódó életrajz. A teljes adatbázis a címoldalról is elérhető.

Az Eduport munkatársai naponta szemlézik a legfontosabb hírportálokat. Az oktatással kapcsolatos cikkeket adatbázisba rendezik, s a munka eredménye egységes felhasználói felülettel megjelenik az Eduporton. Mindazoknak, akiket az oktatás kiemelten érdekel, elég az Eduport Lapszemléjét megnézni, a híreket összegyűjtve találja meg itt. Jelenleg a következő on-line médiumokat szemlézi a portál: Index, Origo, Korridor, RTL Klub, MTI, Magyar Nemzet, Népszabadság, Stop!

Az Edumail rendszer az alapvető freemail szolgáltatásokon alapul (levélírás és fogadás, csatolt fájlok küldése, saját mappák létrehozása stb.), valamint több speciális szolgáltatást is tartalmaz (körlevél, hírlevél, határidőnapló), melyeket az Eduport nagyon hasznosnak ítélt meg a célközönség ismeretében. Az előkészítő munkálatok után az Edumail rendszer ma már elérhető a www.edumail.hu oldalon illetve beléphetünk az Eduport honlapján keresztül is.

Az Edumail működtetésének technikai hátterét a Mail Hungary biztosítja. Az Edumailhez felhasznált Mailbox technológia a Chip Magazin tesztje alapján egy éve őrzi vezető helyet a freemail rendszerek minőségi versenyében.

Az Eduport jövőbe mutató tervei között szerepel Európai Uniós (táv)oktatatás elindítása, egyetemi honlapok katalógusának létrehozása valamint gólyatábor képtár kialakítása.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.