Szerző: Vörös Péter

2002. november 27. 09:09

Dimension 2350: belépő szintű Dell PC lapos kijelzővel -- 699 dollárért

[IDG News Service] A Dell Computer kedden bejelentette, hogy felfrissítette belépő szintű Dimension asztali PC-kínálatát. A Dimension 2350 fix konfigurációban, lapos kijelzővel 699 dollárba kerül. A cég ettől a modelltől azt reméli, hogy sikerül növelni az év végi ünnepi szezon forgalmát.

A Dimension 2350 a Dell jelenlegi belépő szintű, fogyasztóknak szánt asztali PC-je, a 2300 helyébe lép és keddtől kapható fix (és szabad) konfigurációban egy ünnepi szezon akció keretében, közölte a Dell.

A fix konfiguráció főbb paraméterei: 1,8 GHz-es Intel Pentium 4 processzor, 128 MB DDR SDRAM, 30 GB HDD, CD-ROM, 15"-os lapos kijelző. Az ár 699 dollár az árengedmény beszámítása után. A Dell szóvivője elmondta, hogy a Dimension 2350 a megadott áron kapható a cég webhelyén december 25-ig.

A vásárlók a kötött konfigurációt 199 dollárért kiegészíthetik egy DVD+RW-újraíróval. A Dell PC-ket általában adott konfiguráció nélkül kínálja a cég, de egyes belépő szintű modelleknél a fix konfigurációt is alkalmazza a PC-gyártó óriás.

Egyébként a szabadon konfigurálható Dimension 2350-esek alapára 469 dollár, ebben azonban 1,7-2 GHz-es Intel Celeron processzorok vannak, és az árban természetesen nincs benne a monitor.

A Dimension 2350 modellben integrált Intel grafikus lapkakészlet, hat USB 2.0 port és két 5.25"-os bővítőhely található további winchesternek vagy optikai meghajtónak.

A negyedik negyedévi ünnepi szezonban általában erős a PC-forgalom, de az elemzők szerint az idei évben az eladások nem érik el az előző évek szintjét. A Dell várhatóan ezúttal is jobban fog szerepelni a többi gyártónál, még akkor is, ha a forgalom emelkedése nem a várakozásoknak megfelelően alakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról