Szerző: roberto

2002. november 26. 12:06

A Mandrake új elnök-vezérigazgatója: Francois Bancilhon

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft tegnap jelentette be, hogy a

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft tegnap jelentette be, hogy a cég élére új elnök-vezérigazgatót jelöltek ki Francois Bancilhon személyében. A korábbi elnök vezérigazgató, és a cég egyik alapítója, Jacques Le Marois pedig az igazgatótanács elnöki posztjára vonul vissza. Bancilhon legfontosabb feladata a MandrakeSoft bevételeinek és piaci részesedésének további növelése lesz. A szakember a szoftvercégek írányítása terén jelentős tapasztalatokkal bír, korábban számos céget alapított és vezetett, köztük a objektumorientált adatbáziskezeléssel foglalkozó O2 Technology-t, amely 1997-ben sikeresen egyesült a Unidatával.

A MandrakeSoft az elmúlt tizennyolc hónapban jelentős szerkezetváltáson ment keresztül, tőzsdére került, eközben egy kissé szokatlan módszerrel fordult a felhasználók felé (Street Performer Protocol), amelyről korábbi híreinkben már beszámoltunk. A közlemény szerint a cég állapota jelenleg kiváló, a bevételek növekednek, míg a költségeket sikerült az eddigieknél alacsonyabb szinten tartani, és nyitott az út a további növekedés felé.

Az új elnök-vezérigazgató elmondta, hogy nagyszerű élmény volt csatlakozni a MandrakeSofthoz, a linuxos világ számára ugyan még új, de azt már most is látja, hihetetlen energia és hatalmas távlatok jellemzik ezt a szektort. Meggyőződése, hogy a számítástechnikában hamarosan radikális változások fognak történni, de addig még "sok a tennivaló üzleti oldalon a MandrakeSoft-nál".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról