Szerző: Barna József

2002. november 26. 10:28

Hamarosan piacon a DDR466 és DDR500 memóriamodulok

Az extrém memóriamodulokat gyártó vállalatok tovább folytatják versengésüket. A tajvani GeIL (mely neve megválasztásakor feltehetően nem volt tekintettel a német és magyar közönségre) nemrégiben jelentette be DDR466 sebességű moduljának elérhetőségét, amire válaszul tegnap az egyesült államokbeli OCZ Technology közölte, hogy készen áll DDR466 és DDR500 memóriamodulok gyártására. E modulokkal 3,7, illetőleg 4 Gbyte/sec sávszélesség érhető el.

[HWSW] Az extrém memóriamodulokat gyártó vállalatok tovább folytatják versengésüket. A tajvani GeIL (mely neve megválasztásakor feltehetően nem volt tekintettel a német és magyar közönségre) nemrégiben jelentette be DDR466 sebességű moduljának elérhetőségét, amire válaszul tegnap az egyesült államokbeli OCZ Technology közölte, hogy készen áll DDR466 és DDR500 memóriamodulok gyártására. E modulokkal 3,7, illetőleg 4 Gbyte/sec sávszélesség érhető el.


Golden Dragon: extrém sebesség, extrém külső

A GeIL PC3700 466MHz DDR Golden Dragon modul válogatott 4 ns-os memóriachipeket és hatrétegű nyomtatott áramköri lemezt használ. A termék CAS-késleltetése 466 MHz-en 2,5, míg működési feszültsége 3,1 Voltig emelhető a gyári specifikációk szerint. A GeIL 466 MHz DDR Golden Dragon series modul 256 és 512 Mbyte-os kiszerelésben vásárolható meg.

Az OCZ Technology egyelőre csupán arról számolt be, hogy rendelkezésére állnak a DDR466 és DDR500 sebesség eléréséhez szükséges memóriachipek, azonban az ezekre épülő Enhanced Latency Series modulokat csak akkor dobja piacra, ha hozzáférhetőek lesznek a megfelelő alaplapok. A vállalat közleménye szerint egyelőre kizárólag az ABIT tudott felmutatni olyan lapokat, amelyek problémamentesen kezelik a DDR500 memóriamodulokat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról