Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 25. 10:23

A Hynix hitelezői újabb adósságállományt cserélnének tőkerészre

A Hynix Semiconductor hitelezői holnap várhatóan újabb adósságállományt cserélnek tőkerészre -- írja a koreai Maeil Business Newspaper. A világ harmadik legnagyobb memóriagyártójának adóssága így újabb 1,5 milliárd dollárral csökkenhet.

HIRDETÉS

A Hynix Semiconductor hitelezői holnap várhatóan újabb adósságállományt cserélnek tőkerészre -- írja a koreai Maeil Business Newspaper. A világ harmadik legnagyobb memóriagyártójának adóssága így újabb 1,5 milliárd dollárral csökkenhet.

A hitelezők -- többnyire állami tulajdonú vagy irányítású bankok -- jelenleg 67 százalékos tulajdonosai a Hynixnek. A memóriagyártó cég adósságállománya jelenleg mintegy 5,2 milliárd dollár, elemzők szerint újabb 1,5 milliárd dollár tartozás "elengedése" sem garantálja, hogy a cég fenn tud maradni. A Hynixnek ugyanis mindenképpen fejlesztenie kellene gyártástechnológiáját és bővítenie kellene kapacitását, ha versenyben akar maradni .

Jelenleg a Hynix memóriakapacitásának 35%-át adják a ma már általánosan elterjedt DDR DRAM chipek, a vállalat azonban 70%-ra növelné ezt az arányt. A cég képviselője szerint e lépés azért is elkerülhetetlen, mert a hagyományos SDRAM chipek iránti kereslet fokozatosan csökken.

Míg a Hynix helyi riválisa, a Samsung Electronics idei tőkeberuházási keretét 4,09 milliárd dollárra növelte, addig a Hynix ennek az összegnek csupán a tizedét költheti üzemeinek és gyártósorainak korszerűsítésére. A Samsung memóriatermelésének már jelenleg is több mint 60%-át adják a DDR memóriachipek.

A Hynix hitelezői a Deutsche Bankot kérték fel egy szakértői vizsgálat elvégzésére, amely arra irányul, hogy vajon érdemes-e a vállalatot fenntartani, vagy inkább el kellene adni. A Deutsche Bank holnap tárja a hitelezők elé a javaslatát.

A legnagyobb hitelezők egyikének, a Korea Exchange Banknak a vezérigazgatója nemrégiben még azt nyilatkozta, hogy a Hynix eladása mellett vannak, azonban piaci elemzők szerint jelen gazdasági körülmények között aligha lesz egyszerű vevőt találni egy veszteséges memóriagyártó cégre.

Amint arról beszámoltunk, a Micron tavasszal 3,5 milliárd dolláros vételi ajánlatott tett a Hynix memóriagyártó üzletágára, azonban azt az igazgatótanács elutasította. A Hynix sorsa eme váratlan lépés óta teljesen bizonytalan.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 02:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.