Szerző: roberto

2002. november 22. 11:54

Tanulmány készül a japán kormányzat számára a nyílt forráskódú szoftverekről

[AP] Japán, hogy felzárkózzon azon

[AP] Japán, hogy felzárkózzon azon országokhoz, ahol nem csak Microsoft Windowst használnak a kormányzatok, meg fogja vizsgálni annak a lehetőségét, hogy érdemes-e a Linux felé fordulnia. A gazdasági minisztérium ötvenmilló jent különített el egy tudományos kutatókból és informatikai szakemberekből (akik közt Microsoft alkalmazottak is lesznek) álló bizottság számára, hogy 2004 márciusáig készítsenek egy tanulmányt a kérdéskörről, mondta szerdán Tatsuya Kawachi, a minisztérium helyettes vezetője.

Japán ezzel beállt azon országok hosszú sorába, amelyek az szabadon használható és módosítható nyílt forráskódú szoftverek használatát szorgalmazzák. Mindez azonban nem jelent éles fordulatot, a kormányhivatalok többsége továbbra is Windows használ. Kawachi azt is elmondta, hogy a bizottság tagjait még nem választották ki, de az biztos, hogy meg fogják vizsgálni, hogy más országokban miképp választanak operációs rendszert.

A szigetországban egyébként erősödő kétellyel személik a Windows rendszerek létjogosultságát, különösen ha azok árát, illetve a biztonsági szempontokat is figyelembe veszik. Kormánypárti politikusok már eddig is javasolták a kabinetnek, hogy fontolja meg az olcsóbb és biztonságosabb operációs rendszerek használatát, a kormány azonban nem szeretne mendemondákra alapozni, ezért látták szükségét egy objektív tanulmány elkészítésének. A tanulmány nem fog javasolni egyetlen rendszert sem, a döntést a minisztériumok és az önkormányzatok fogják meghozni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.