Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 22. 11:24

Linux operációs rendszerre épülő otthoni szórakoztató központ az NEC kínálatában

A MontaVista Software bejelentette, hogy az NEC a vállalat Linux Professional Edition operációs rendszerét választotta otthoni digitális multimédia szerverébe.

A MontaVista Software bejelentette, hogy az NEC a vállalat Linux Professional Edition operációs rendszerét választotta otthoni digitális multimédia szerverébe.

Az NEC AX10 készülék képes a tévéműsorokat merevlemezére rögzíteni, majd azokat TV-n vagy a hozzákapcsolt számítógépen lejátszani. Az AX10 segítségével több PC is összeköthető. A készülék rendelkezik távirányítóval, de akár i-mode telefonról is lehet utasítani. Az NEC AX10 november 28-án kerül a japán boltokba.

"A fogyasztói elektronikai berendezések piaca egyre nagyobb kihívást jelent, ahogy a készülékek önálló dobozokból intelligens, hálózatba kötött rendszerekké válnak. Ez ugyanakkor nagy lehetőség a Linux számára" -- mondta Hitoshi Arima, a MontaVista Software értékesítési vezetője. "Számos vezető elektronikai gyártóval működünk együtt annak érdekében, hogy a MontaVista Linux nagyobb teljesítményű, skálázhatóbb és megbízhatóbb legyen és megfeleljen a gyártók elvárásainak."

A MontaVista Linux Professional Edition az NEC AX10 mellett számos más beágyazott alkalmazásban megtalálható, többek között kéziszámítógépekben, okos mobiltelefonokban, set-top boxokban, illetve autókban.

A Strategy Analytics piackutató cég szerint 2008-ra az "okos" set-top boxok eladásai elérik a 33,5 millió darabot, és ezek 24 százaléka fel lesz készítve szélessávú internetkapcsolatra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról