Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 21. 16:58

Egymilliós bírságot fizet a MatávKábelTV

A Gazdasági Versenyhivatal által a MatávKábelTV Kft. (mint a Szegedi Kábeltelevízió Rt. jogutódja) és a Tiszanet Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban a versenytanács megállapította, hogy a kábeltelevíziós hálózattal rendelkező MatávKábelTV Kft. és az internet-hozzáférést szolgáltató Tiszanet Rt. gazdasági erőfölénnyel való visszaélést valósítottak meg 2000 áprilisától.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal által a MatávKábelTV Kft. (mint a Szegedi Kábeltelevízió Rt. jogutódja) és a Tiszanet Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban a versenytanács megállapította, hogy a kábeltelevíziós hálózattal rendelkező MatávKábelTV Kft. és az internet-hozzáférést szolgáltató Tiszanet Rt. gazdasági erőfölénnyel való visszaélést valósítottak meg 2000 áprilisától.

A versenytanács jogsértőnek minősítette azt a magatartást, miszerint a MatávKábelTV Kft. kábeltelevíziós hálózatán a Tiszanet Rt. által biztosított internet-hozzáférés szolgáltatásához a MatávKábelTV Kft. műsorelosztási szolgáltatását is kötelezően igénybe kellett venni a Tiszanet Rt. szolgáltatását megrendelő internetelőfizetőknek. A Tiszanet Rt. időközben megszüntette a jogsértő gyakorlatot.

A versenytanács a 2002. november 20-án meghozott határozatával a MatávKábelTV Kft.-t gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt egymillió forint bírság megfizetésére kötelezte.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.