:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 21. 16:58

Egymilliós bírságot fizet a MatávKábelTV

A Gazdasági Versenyhivatal által a MatávKábelTV Kft. (mint a Szegedi Kábeltelevízió Rt. jogutódja) és a Tiszanet Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban a versenytanács megállapította, hogy a kábeltelevíziós hálózattal rendelkező MatávKábelTV Kft. és az internet-hozzáférést szolgáltató Tiszanet Rt. gazdasági erőfölénnyel való visszaélést valósítottak meg 2000 áprilisától.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal által a MatávKábelTV Kft. (mint a Szegedi Kábeltelevízió Rt. jogutódja) és a Tiszanet Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban a versenytanács megállapította, hogy a kábeltelevíziós hálózattal rendelkező MatávKábelTV Kft. és az internet-hozzáférést szolgáltató Tiszanet Rt. gazdasági erőfölénnyel való visszaélést valósítottak meg 2000 áprilisától.

A versenytanács jogsértőnek minősítette azt a magatartást, miszerint a MatávKábelTV Kft. kábeltelevíziós hálózatán a Tiszanet Rt. által biztosított internet-hozzáférés szolgáltatásához a MatávKábelTV Kft. műsorelosztási szolgáltatását is kötelezően igénybe kellett venni a Tiszanet Rt. szolgáltatását megrendelő internetelőfizetőknek. A Tiszanet Rt. időközben megszüntette a jogsértő gyakorlatot.

A versenytanács a 2002. november 20-án meghozott határozatával a MatávKábelTV Kft.-t gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt egymillió forint bírság megfizetésére kötelezte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.