Szerző: Barna József

2002. november 20. 18:16

Comdex: két új Celeron processzort jelentett be az Intel

Az Intel ma jelentette be két újabb Celeron modelljének elérhetőségét. A 2,1 és 2,2 GHz-en futó Celeron processzorok 0,13 mikronos csíkszélességgel készülnek, és a mai naptól megvásárolhatóak.

[HWSW] Az Intel ma jelentette be két újabb Celeron modelljének elérhetőségét. A 2,1 és 2,2 GHz-en futó Celeron processzorok 0,13 mikronos csíkszélességgel készülnek, és a mai naptól megvásárolhatóak.

A Pentium 4 alapjául is szolgáló NetBurst mikroarchitektúrára épülő Celeron processzorok 128 Kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak, 400 MHz-es rendszerbuszt használnak és Socket478 foglalatba illeszkednek. A ma bejelentett két modell, ahogy már a 2 GHz-es változat is 0,13 mikronos gyártástechnológiával készül.

A 2,1 és 2,2 GHz-es Celeron processzorok ára ezer darabos közvetlen megrendelés esetén 89, illetve 103 dollár. A vállalat az idén már nem mutat be újabb Celeron és Pentium 4 processzorokat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról