Szerző: Barna József

2002. november 20. 19:01

Comdex: vállalati spamszűrő alkalmazás a Cloudmarktól

A SpamNet hálózatot fenntartó Cloudmark a Comdex kiállításon jelentette be vállalati felhasználóknak szánt spamszűrő alkalmazását. Az Authority nevű szoftver különlegessége, hogy nem kulcsszavak vagy feladó alapján szűri az e-maileket, hanem a kéretlen levelekre jellemző strukturális sajátosságok alapján.

A SpamNet hálózatot fenntartó Cloudmark a Comdex kiállításon jelentette be vállalati felhasználóknak szánt spamszűrő alkalmazását. Az Authority nevű szoftver különlegessége, hogy nem kulcsszavak vagy feladó alapján szűri az e-maileket, hanem a kéretlen levelekre jellemző strukturális sajátosságok alapján.

Karl Jacob, a Cloudmark vezérigazgatója a termékről elmondta, hogy az egy teljesen újszerű módszertan mentén szűri a kéretlen e-maileket. A hasonló alkalmazásokkal ellentétben, melyek egy rendszeresen frissített adatbázis alapján bizonyos kulcsszavakra és feladókra vadásznak, az Authority a levelek struktúráját vizsgálja, és olyan mutációk után kutat, melyeket a spammerek gyakorta alkalmaznak a szűrők kivédésére.

Mint mondta: "Az e-maileknek az emberi DNS-hez hasonló szerkezete van. És ahogy a DNS-nek vannak mutációi, úgy lehetnek az e-maileknek is." A vállalat a kéretlen levelek DNS-ének, vagy ahogy a vállalat nevezi, a "spamgéneknek" az adatbázisát SpamNet adatai alapján folyamatosan frissíti, az Authority pedig ezt használja fel az e-mailek elemzésekor. A szoftver minden üzenethez egy 0 és 100 közötti megbízhatósági szintet rendel, míg a hálózat fenntartói meghatározhatják, milyen szint felett nem engedik be az üzeneteket. Jacob szerint a rendszer 90%-os bizonyossággal képes szűrni a kéretlen leveleket, míg csupán minden 100 000 üzenetre esik egy téves szűrés.

A vállalatok és internetszolgáltatók számára spamszűrést kínáló Brightmail adatai szerint a kéretlen levelek immár az interneten küldött összes üzenet 36%-át teszik ki, míg egy évvel korábban részarányuk mindössze 8% volt. Elemzők szerint a postaládába érkező szemét kiválogatása egyre komolyabb feladatot ró a netre csatlakozó vállalatok alkalmazottaira is. A Gartner piackutató cég becslése szerint egy 10 000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalat számára akár évi 13 millió dolláros kárt is okozhat csak a hálózaton belülről küldött spamek miatti produktivitás-csökkenés.

Az Authority egyelőre Unix és Linux szerverekhez vásárolható meg (10 dollár/postaláda éves díjért), míg a windowsos változat az elkövetkező hetekben lát napvilágot.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 10:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.