Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 20. 15:56

Az Athlon 64-gyel egy időben érkezik az Unreal Tournament 2003 64 bites változata

A Comdex kiállításon az AMD és az Epic Games bemutatták az Unreal Tournament 2003 64 bites változatának előzetesét, amely egy Athlon 64 processzoros rendszeren futott.

A Comdex kiállításon az AMD és az Epic Games bemutatták az Unreal Tournament 2003 64 bites változatának előzetesét, amely egy Athlon 64 processzoros rendszeren futott.

"Célunk, hogy minél több PC-felhasználó megtapasztalhassa a 64 bit lehetőségeit" -- mondta Ed Ellett, az AMD Computation Products Group felhasználói részlegének alelnöke. "A számítógépjátékosok a lehető legnagyobb teljesítményt várják, mi pedig hisszük, hogy a játékok lesznek a 64 bites otthoni PC-k elterjedésének katalizátorai."

Az Epic bejelentette, hogy az Athlon 64 piaci megjelenésekor szállítja az Unreal Tournament 2003 játékhoz azt a 64 bites kiegészítést, amelynek segítségével a program ki tudja használni az AMD új processzorában rejlő lehetőségeket. Kérdés azonban, hogy ez milyen operációs rendszeren fog futni, ugyanis a 64 bites alkalmazásokhoz 64 bites operációs rendszer is szükséges, és a Microsoft eddig még nem tett konkrét ígéretet a 64 bites Windowszal kapcsolatban.

"Nagyon izgatottak vagyunk az Athlon 64-gyel kapcsolatban. A mai 32 bites alkalmazásokat és játékokat is futtatja, mégpedig gyorsabban, mint a 32 bites Athlon processzorok. Amikor a 64 bit bekerül a képbe, további extra lehetőségek nyílnak meg és további teljesítménynövekedés érhető el" -- mondta Mark Rein, az Epic Games alelnöke.

Az AMD hivatalos sajtóanyagai szerint a nyolcadik generációs Hammer architektúra az Athlonhoz képest 20-25%-ot profitál az integrált memóriavezérlő alkalmazásából, míg további 5%-ot az architekturális fejlesztésekből. Az AMD Athlon 64 processzorok piaci megjelenése a jövő év első negyedévének végén vagy második negyedévének elején várható, áll a cég közleményében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról