Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 20. 11:55

43 ezer zeneszámot tesz internetről letölthetővé a Universal Music

A Universal Music Group, a világ legnagyobb zenekiadója ma bejelentette, hogy hamarosan mintegy 43 ezer zeneszámot tesz elérhetővé az interneten, amelyeket akár egyenként is le lehet majd tölteni.

A Universal Music Group, a világ legnagyobb zenekiadója ma bejelentette, hogy hamarosan mintegy 43 ezer zeneszámot tesz elérhetővé az interneten, amelyeket akár egyenként is le lehet majd tölteni.

A kezdeményezés célja azon felhasználók "elcsábítása", akik szívesen vásárolnának zenét az interneten, de nem akarnak havi előfizetéses szolgáltatásokat igénybevenni. A Universal bejelentése szerint a letöltött dalokat CD-re lehet majd írni és hordozható lejátszóba is át lehet tölteni.

Kezdetben a dalokat csak az amerikai vásárlók érhetik el. Egy zeneszám ára 99 cent lesz, egy teljes albumért 9,99 dollárt kell fizetni. A vállalat ezen felül számos lemezboltban és nagyáruházban standokat állít fel, ahol elérhetők a letöltések.

"Ez valóban nagy csapás a fájlcserélő hálózatokra, hiszen olcsón és egyszerűen férhető hozzá legális tartalom" -- mondta P.J. McNealy, a GartnerG2 elemzője. A lemezkiadók már korábban is próbálkoztak a zeneszámok elektronikus értékesítésével, azonban a dalonkénti 2-3 dolláros ár és a szigorú feltételek nem sok vevőt hoztak lázba. McNealy szerint hamarosan a többi kiadó is követni fogja a Universal példáját.

A Liquid Audio technológiára épülő Universal szolgáltatás keretében a felhasználók számos nagynevű előadó anyagai között mazsolázhatnak, sőt akár bele is hallgathatnak a számokba. A letöltés Liquid Audio vagy Windows Media Audio formában történhet.

A Universal bejelentése szerint több rendkívüli akcióval hívja fel a figyelmet szolgáltatása. Ezek közül az egyik, hogy Mariah Carey új albumáról az első maxi hamarabb jelenik meg az interneten, mint ahogy az album a boltokba kerül.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.