Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 20. 10:31

400 MHz-es front side buszra vált az AMD?

Bár a 333 MHz-es front side busszal működő Athlon XP processzorok még meg sem jelentek az üzletek polcain, az AMD máris tovább emelné az órajelet.

Bár a 333 MHz-es front side busszal működő Athlon XP processzorok még meg sem jelentek az üzletek polcain, az AMD máris tovább emelné az órajelet.

Tegnap számoltunk be arról az Intel-útitervről, amely szerint a vállalat a jövő év elején már 800 MHz-es front side busszal működő Pentium 4 processzorokat dobna piacra. Az AnandTech munkatársai a Comdex kiállításon megtudták, hogy a Barton magos Athlon XP esetében az AMD is növelné a front side busz órajelét, mégpedig 333-ról 400 MHz-re.

A sunnyvale-i félvezetőgyártótól származó, hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint a Barton magos Athlon XP processzorok az 512 kbyte másodszintű cache és a megemelt órajelű front side busz miatt lényegesen nagyobb teljesítményre lesznek képesek, mint a jelenleg kapható Athlon XP változatok.

Kérdés, hogy vajon mely chipkészletek, illetve platformok támogatják majd a megemelt órajelű front side buszt. A hírek szerint egyelőre csak és kizárólag az NVIDIA nForce2, illetve a közeljövőben megjelenő VIA KT400A chipsetek működnek együtt a Barton magos Athlon XP processzorokkal. A chipek megjelenése a jövő év elején esedékes.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról