:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 19. 14:43

A Sony csökkentette a PlayStation 2 konzol árát

A Sony képviselői megerősítették, hogy a vállalat 3 ezer jennel csökkenteti a PlayStation 2 viszonteladói árát.

A Sony képviselői megerősítették, hogy a vállalat 3 ezer jennel csökkenteti a PlayStation 2 viszonteladói árát.

Mint ismeretes, a konzol Japánban nem szabott áron kerül forgalomba, a kereskedők maguk dönthetnek arról, mennyiért értékesítik a készülékeket. A 3 ezer jenes árcsökkentés csütörtöktől érvényes, így ekkortól a PlayStation 2 Japánban körülbelül 23 ezer jenért lesz kapható. A japán szórakoztatóelektronikai mamutvállalat képviselője kizárta egy esetleges amerikai árcsökkentés lehetőségét, azonban elárulta, hogy a cég heteken belül dönt a PlayStation 2 európai áráról. Jelenleg a konzol itt 250 euróba kerül.

A Sony a hatalmas sikerre való tekintettel nemrégiben megemelte a PlayStation 2 eladásaira vonatkozó előrejelzéseit. A vállalat korábban arra számított, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évében 20 millió PlayStation 2 és 3 millió PSone konzolt értékesít majd, azonban a vártnál nagyobb kereslet miatt a terveket 22,5 millióra, illetve 5 millióra módosították.

A Sony szeptember közepén jelentette be, hogy több mint 40 millió PlayStation 2 konzolt szállított az üzletekbe. A 40 millió konzolból 17 millió az Egyesült Államokba és Amerikába került, 12 millió Európába, 11 millió pedig Japánba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.