Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 19. 14:43

A Sony csökkentette a PlayStation 2 konzol árát

A Sony képviselői megerősítették, hogy a vállalat 3 ezer jennel csökkenteti a PlayStation 2 viszonteladói árát.

A Sony képviselői megerősítették, hogy a vállalat 3 ezer jennel csökkenteti a PlayStation 2 viszonteladói árát.

Mint ismeretes, a konzol Japánban nem szabott áron kerül forgalomba, a kereskedők maguk dönthetnek arról, mennyiért értékesítik a készülékeket. A 3 ezer jenes árcsökkentés csütörtöktől érvényes, így ekkortól a PlayStation 2 Japánban körülbelül 23 ezer jenért lesz kapható. A japán szórakoztatóelektronikai mamutvállalat képviselője kizárta egy esetleges amerikai árcsökkentés lehetőségét, azonban elárulta, hogy a cég heteken belül dönt a PlayStation 2 európai áráról. Jelenleg a konzol itt 250 euróba kerül.

A Sony a hatalmas sikerre való tekintettel nemrégiben megemelte a PlayStation 2 eladásaira vonatkozó előrejelzéseit. A vállalat korábban arra számított, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évében 20 millió PlayStation 2 és 3 millió PSone konzolt értékesít majd, azonban a vártnál nagyobb kereslet miatt a terveket 22,5 millióra, illetve 5 millióra módosították.

A Sony szeptember közepén jelentette be, hogy több mint 40 millió PlayStation 2 konzolt szállított az üzletekbe. A 40 millió konzolból 17 millió az Egyesült Államokba és Amerikába került, 12 millió Európába, 11 millió pedig Japánba.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról