Szerző: Barna József

2002. november 18. 20:24

Comdex: a Dell bejelentette Axim X5 tenyérgépeit

A Dell a ma kezdődött Las Vegas-i Comdex 2002 szakmai kiállítás nyitónapján hivatalosan is bejelentette kéziszámítógépeit. A rendkívül olcsó két Axim X5 modell az idén csupán Észak-Amerikában lesz megvásárolható, a vállalat jövőre tervezi további régiókban is forgalmazni a készülékeket.

[HWSW] A Dell a ma kezdődött Las Vegas-i Comdex 2002 szakmai kiállítás nyitónapján hivatalosan is bejelentette kéziszámítógépeit. A rendkívül olcsó két Axim X5 modell az idén csupán Észak-Amerikában lesz megvásárolható, a vállalat jövőre tervezi további régiókban is forgalmazni a készülékeket.

A bejelentés kapcsán John Medica, a Dell Client Products részlegének igazgatója a következőket mondta: "A mai napig a tenyérgépek tulajdonosainak vagy extra felárat kellett fizetniük egy jól felszerelt rendszerért, vagy kompromisszumokat kellett kötniük. Sokat tanultunk e piacról azáltal, hogy odafigyeltünk a fogyasztókra és kivártuk a releváns technológiák elterjedését. Az így megszerzett tudás ölt testet az Axim X5-ben."

Az olcsóbbik Axim X5 modell 300 MHz-es Intel Xscale processzort, 48 Mbyte RAM-ot és 32 Mbyte flash ROM-ot tartalmaz, míg a drágább változat 400 MHz-es CPU-val, 64 Mbyte RAM-mal és 48 Mbyte flash ROM-mal rendelkezik. Mindkét készülék 3,5 hüvelyk átlójú, 16 bites, 240x320 pixel felbontású színes kijelzővel, Secure Digital és CompactFlash kártyahellyel, infravörös porttal és scroll gombbal rendelkezik. A Dell Axim X5 tenyérgépek tömege 196 gramm, méretük 128x81,5x18 milliméter.

A drágábbik Axim X5 modell érdekessége, hogy az akkumulátora cserélhető, ráadásul a dokkoló állomás egyszerre tudja fogadni a gépet és egy pótakkumulátort. Az olcsóbb kivitelű Dell tenyérgéphez nem jár dokkoló állomás, csak egy USB adatkábel. Az Axim gépekhez gyárilag 1440 mAh-s lítium-ion akkumulátor jár, azonban utólag akár 3400 mAh kapacitású akku is rendelhető, amely 25 óra folyamatos működést biztosít.

A Dell Axim X5 gépeket a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszer működteti. A számítógépek ára a bevezető időszakban 199, illetve 299 dollár.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.