Szerző: Barna József

2002. november 18. 13:44

Comdex: új lapkakészletek a SiS műhelyéből

A tajvani SiS a ma kezdődő Comdex szakmai kiállításon mutatja be Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt SiS655 típusjelű chipkészletét. Az új termék a SiS R658 és SiS648 lapkákhoz hasonlóan támogatja a Hyper-Threading technológiával felvértezett processzorokat is.

[HWSW] A tajvani SiS a ma kezdődő Comdex szakmai kiállításon mutatja be Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt SiS655 típusjelű chipkészletét. Az új termék a SiS R658 és SiS648 lapkákhoz hasonlóan támogatja a Hyper-Threading technológiával felvértezett processzorokat is.

A SiS655 kiemelendő tulajdonsága, hogy a piacon elsőként rendelkezik kétcsatornás DDR333 memóriavezérlővel. Ennek köszönhetően akár 5,4 Gbyte/sec sávszélesség is elérhető, ami meghaladja az ebben a tekintetben sokáig egyeduralkodó Rambus DRAM adatáteresztő képességét is: az 1066 MHz-es RDRAM segítségével 4,2 Gbyte/sec sávszélesség érhető el. A lapka 400 és 533 MHz-es Intel Pentium 4 processzorokkal használható, és természetesen támogatja a 8x AGP interfészt is.

A SiS655 mellé a SiS693 south bridge-et ajánlja a gyártó, amely támogatja az UATA 133-as perifériákat, az USB 2.0-eszközöket, valamint integrált FireWire- (IEEE 1394) és hálózati vezérlővel is rendelkezik. A két alaplapi chipet 1 Gbyte/sec adatátviteli sebességet garantáló MuTIOL 1G kapcsolat köti össze.

A vállalat szintén a mai napon jelentette be a nyolcadik generációs AMD processzorokhoz szánt SiS755 lapkát is. E chip is támogatja a 8x AGP interfészt, és a processzorhoz HyperTransport, míg a SiS963 south bridge-hez MuTIOL 1G kapcsolaton keresztül csatlakozik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról