Szerző: roberto

2002. november 15. 18:01

IBM Developerworks: LSB-kompatibilis alkalmazások fejlesztése

A UNIX-ok egymás közötti forráskód

A UNIX-ok egymás közötti forráskód szintű kompatibilitásán túllépve a Linux az LSB-nek (Linux Standard Base) köszönhetően jelentős lépést tett a linuxos programok közötti bináris kompatibilitás biztosítására, ami nagymértékben csökkenti a többplatformos működés tesztelésre és ellenőrzésre fordított időt.

Az IBM fejlesztői oldalain George Kraft, a Linux Standard Base elnöke mutatja be öt lépésben, hogy miképp készíthetők az LSB követelményeinek megfelelő alkalmazások.

Ezek a lépések a következők: a kódot az LSB által definiált, POSIX API-kból álló, a horzodhatóságot biztosító rétegre írjuk, használjuk a megfelelő bináris interfészeket (ABI), teszteljük az alkalmazást az LSB ellenőrzőprogramjával, az LSB előírásai szerint csomagoljuk, továbbá, amennyiben lehetséges, kérjünk a Free Standards Group-tól tanúsítványt. A lépéseket részleteiben is bemutató teljes szöveg az ibm.com-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról