Szerző: roberto

2002. november 15. 18:01

IBM Developerworks: LSB-kompatibilis alkalmazások fejlesztése

A UNIX-ok egymás közötti forráskód

HIRDETÉS

A UNIX-ok egymás közötti forráskód szintű kompatibilitásán túllépve a Linux az LSB-nek (Linux Standard Base) köszönhetően jelentős lépést tett a linuxos programok közötti bináris kompatibilitás biztosítására, ami nagymértékben csökkenti a többplatformos működés tesztelésre és ellenőrzésre fordított időt.

Az IBM fejlesztői oldalain George Kraft, a Linux Standard Base elnöke mutatja be öt lépésben, hogy miképp készíthetők az LSB követelményeinek megfelelő alkalmazások.

Ezek a lépések a következők: a kódot az LSB által definiált, POSIX API-kból álló, a horzodhatóságot biztosító rétegre írjuk, használjuk a megfelelő bináris interfészeket (ABI), teszteljük az alkalmazást az LSB ellenőrzőprogramjával, az LSB előírásai szerint csomagoljuk, továbbá, amennyiben lehetséges, kérjünk a Free Standards Group-tól tanúsítványt. A lépéseket részleteiben is bemutató teljes szöveg az ibm.com-on olvasható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 14:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.