Szerző: roberto

2002. november 19. 20:56

Comdex: a Sun és a Check Point az LX50 szerverkészülék új változatával rukkoltak elő

[CNET, Sun.com] A Sun Microsystems az augusztusban

[CNET, Sun.com] A Sun Microsystems az augusztusban piacra dobott, Linuxot futtató LX/50 szerverkészülékének egy új változatát mutatta be a Comdexen. Az LX50 VPN/Firewall egység a hálózatbiztonsági szoftverekkel foglalkozó Check Point Software termékét is tartalmazza, amely extra biztonsági funkciókkal bővíti a készülék tudását. A Sun kiegészítésivel ellátott Red Hat Linuxon futó VPN-1/Firewall-1 szoftver segítségével pillanatok alatt üzembe helyezhető egy VPN (Virtual Private Networking) hálózat.

Az LX50 új változatából hét különböző modell kapható, a legolcsóbb változat ára 3300 dollár. A rendszer megfelel az OPSEC (Open Platform for Security, nyílt platform a biztonságért) előírásainak, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy a termék más gyártók megoldásaival együttműködik, illetve azokba integrálható.

A Sun piacfejlesztési részlegének elnöke, Stuart Wells, elmondta, hogy a a Sun és a Check Point VPN/Firewall készüléke ügyfeleik számára egy könnyen telepíthető, rendkívül megbízható és skálázható biztonsági megoldást jelent.

Az LX50 "Secured by Check Point" változata egy vagy két 1,4 Ghz-es Pentium III processzoros, 1U-os (egy egység magas) kiépítésben kapható. A készülék által biztosított VPN szolgáltatás 128 bites kulcsú AES (Advanced Encryption Standard) titkosítás mellett 640 Mbit/s áteresztőképességgel rendelkezik, míg a tűzfal áteresztőképessége 2 Gbit/s.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról