Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 15. 16:01

Egymillió lapletöltés a Freemailnél, 300 000 levelesláda a Mailboxnál

Az [origo] portál látogatottságát auditáló Medián Webaudit mérései szerint a Freemail levelezőrendszer november közepén rekordot döntött: az oldalletöltések száma átlépte az egymilliót.

[HWSW] Az [origo] portál látogatottságát auditáló Medián Webaudit mérései szerint a Freemail levelezőrendszer november közepén rekordot döntött: az oldalletöltések száma átlépte az egymilliót.

November 12-én, kedden az internetezők 341 272 látogatás során 1.047.345 oldalt hívtak le a levelek olvasása, írása, küldése közben. Másnap, november 13-án szerdán az eredmény szintén egymillió felett volt: 337 529 látogatás alkalmával 1.023.326 weboldalt töltöttek le. A rendszer ezen a napon összesen 2.261.001 levelet kezelt, ezek 63 százaléka fogadott, a többi elküldött üzenet volt.

Az öt éve indult szolgáltatás keretében az internetezők 2000 januárjában hozták létre a 250 ezredik, 2000 decemberében az ötszázezredik, 2002 májusában pedig az egymilliomodik postafiókot.

Szintén ma került nyilvánosságra, hogy a Mail Hungary levelezőrendszere már több mint 300 000 e-mailcímet kezel, ebből 140 000-et a cég tulajdonában álló Mailbox.hu ingyenes levelezőrendszer szolgál ki. Ugyanez a webmail technológia (a Mailbox webmail motor) üzemel más és más paraméterezésben a cég partnereinél is.

A Mail Hungary email és adszerver technológiát is fejleszt, valamint üzemeltet alkalmazásszolgáltatói (ASP) modellben. Jelentős hazai tartalomszolgáltatók (KORRiDOR Network, Napfolt, Fórum Csoport, Egon) levelező- és reklámkiszolgáló rendszerei működnek a cég szerverparkjában, ezen túlmenően több száz vállalat bízta kisebb-nagyobb létszámú címállományát a Mailbox motorra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról