:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 14. 17:16

Granite Bay chipkészletes alaplapot mutatott be az MSI

A tajvani MSI bejelentette GNB Max alaplapját, amely a Granite Bay kódnéven ismert Intel E7205 chipkészletre épül, és amelyet elsősorban munkaállomásokba és csúcsteljesítményű asztali konfigurációkba ajánl.

A tajvani MSI bejelentette GNB Max alaplapját, amely a Granite Bay kódnéven ismert Intel E7205 chipkészletre épül, és amelyet elsősorban munkaállomásokba és csúcsteljesítményű asztali konfigurációkba ajánl.

A Granite Bay chipkészlet kétcsatornás DDR SDRAM vezérlővel rendelkezik, amelynek segítségével és DDR266 SDRAM modulok használatával éppen 4,2 Gbyte/sec memóriasávszélesség érhető el -- ez megegyezik a Pentium 4 processzorok 533 MHz-es front side buszának sávszélességével. A chipkészlet természetesen támogatja a Hyper-Threading technológiát és az AGP8X felületet is.

Az MSI GNB Max alaplapon az Intel ICH4 southbridge található, amely kezeli az USB2.0 eszközöket, illetve az ATA33/66/100 merevlemezeket. Az alaplapra integrált alkatrészek között van a Silicon Image Serial ATA vezérlője, egy Intel Gigabit Ethernet kontroller, egy 5.1 csatornás audiovezérlő, valamint egy FireWire vezérlő.

Az ATX kivitelű alaplapon a processzorfoglalat mellett 4 DDR DIMM memóriafoglalat található, amelyekbe legfeljebb 2 Gbyte DDR200/266 SDRAM építhető. A bővítőkártyák fogadására 5 PCI és 1 AGP8X portot alakítottak ki. A GNM Max támogatja a PC2PC Bluetooth funkciót is.

Természetesen a GNB Max is támogatja azokat az MSI-től már megszokott kényelmi szolgáltatásokat, mint a D-Bracket, Live Update2, Fuzzy Logic 4, i-Speeder és PC Alert III.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.