Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 14. 16:01

Újabb on-line petíció: ezúttal az ORTT sárga karikái ellen tiltakoznak

Úgy tűnik, a világháló mára nemcsak az internetezőkkel kapcsolatos döntések elleni tiltakozások terepe, hanem a neten túli világban történő eseményekkel elégedetleneké is: A Matáv, a Vodafone és a UPC után az ORTT elleni tiltakozáshoz is a neten keresnek támogatókat a kezdeményezők.

[HWSW] Úgy tűnik, a világháló mára nemcsak az internetezőkkel kapcsolatos döntések elleni tiltakozások terepe, hanem a neten túli világban történő eseményekkel elégedetleneké is: A Matáv, a Vodafone és a UPC után az ORTT elleni tiltakozáshoz is a neten keresnek támogatókat a kezdeményezők.

A kezdeményezők a PetitionOnline webhelyén belül két ívhez is gyűjtenek aláírásokat: az egyik tiltakozó ívet még csak alig hatvanan, míg a másikat már több mint hétszázan írták alá. A tiltakozók az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) napokban hozott döntése ellen protestának, mely arra kötelezi a műsorszolgáltatókat, hogy valamennyi filmet egy, a korhatárra utaló sárga karikával jelöljenek meg.

A petíciót aláírók szerint: "a klasszifikációs jel jelenleg alkalmazott módon sok szempontból sérti a nézők érdekeit és jogait, károsítja a televíziókészülékeket, a kódolt, előfizetéses csatornákon pedig megkárosítja a fogyasztókat". Az aláírók azt követelik, hogy a műsorszolgáltatók következmény nélkül elhagyhassák a klasszifikációs jelet, és a kérdés szabályozása legyen összhangban az európai gyakorlattal.

A tiltakozást on-line petícióba önteni lassan -- ha nem is mindennapossá, de -- gyakorivá válhat, ami azt bizonyítja, az interneten keresztül szerveződő elégedetlenkedők megtalálták a számukra megfelelő csatornákat, hogy hallassák hangjukat.

Az eddigi on-line petíciók szervezőinek egyelőre azonban egy dolgot nem sikerült felismerniük, s talán ebben úttörő lesz az ORTT ellen tiltakozók közössége: hogy az aláírásgyűjtés után a követelést el kell juttatni hivatalosan is az illetékesekhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról