Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 14. 12:52

A Symantec a világ legnagyobb védelmiszoftver-gyártójaként növelte előnyét

A Gartner Dataquest jelentése szerint a 2001-ben eladott új licencekből eredő bevétel és a 2001. évi piaci részesedés alapján továbbra is a Symantec a világ legnagyobb védelmiszofter-gyártója.

A Gartner Dataquest jelentése szerint a 2001-ben eladott új licencekből eredő bevétel és a 2001. évi piaci részesedés alapján továbbra is a Symantec a világ legnagyobb védelmiszofter-gyártója.

A jelentés rámutat, hogy a Symantec piaci részesedése a világ védelmi iparában a 2000. évi 14,7 százalékról 2001-re 21 százalékra nőtt, s ezzel a világ 21 legnagyobb védelmiszoftver-gyártói listájának élén áll. A Symantec piaci részesedésének növekedését támasztja alá az is, hogy a második helyezettel szembeni 2000. évi 1 százalékos előnye 2001-re 7 százalékra növekedett.

A védelmi szoftverek 2001. évi piaci részesedéséről szóló jelentés szerint a Symantec a vállalati és a magánfelhasználói terület összevont 50%-os részesedésével továbbra is vezeti a védelmi szoftverek iparágának legjelentősebb szegmensét, a vírusellenes piacot. Ez az érték több mint kétszerese a hozzá legközelebb álló versenytársáénak. A jelentés arra is rámutat, hogy a Symantec 167 százalékkal a legerősebben növekszik a védelmi szoftverek iparágának leggyorsabban növekvő területén, a behatolás-érzékelési szegmensben.

A jelentés szerint a Symantec az előző évhez mérten 34 százalékkal növekedett. Ez több mint háromszorosan múlta felül a védelmi szoftverek iparágának egészéét, amely 10 százalékot tett ki. A Symantec-nek a vírusellenes területen elért 36 százalékos növekedése meghaladja a világ vírusellenes piacának átlagos 27 százalékos növekedését.

Régiónként nézve a Symantec az Egyesült Államokban 22, Kanadában 34, Japánban 20, Európában 16, Ázsia és a Csendes-óceán térségében 17 százalék piaci részt mondhat magáénak. Ezenkívül a Symantec 40 százalékos növekedési aránya a legnagyobb valamennyi, kizárólag a védelem terén működő európai cég közül. Ázsiában és a Csendes-óceán térségében az ottani 61 százalékos növekedésével a második helyen áll.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.