Szerző: Barna József

2002. november 14. 09:53

Továbbra is jól teljesít az econet.hu Rt.

Az előző év azonos időszakához képest több mint háromszorosára, 404 millió forintra növelte árbevételét az első három negyedévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett egyetlen internetes cég, az econet.hu Informatikai Rt. A társaság ma közzétett gyorsjelentése szerint az econet.hu Rt. a tavalyi első három negyedévi 207 milliós veszteséggel szemben 2002 szeptemberéig nyereséget könyvelhetett el, noha harmadik negyedéves árbevétele csökkent.

[HWSW] Az előző év azonos időszakához képest több mint háromszorosára, 404 millió forintra növelte árbevételét az első három negyedévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett egyetlen internetes cég, az econet.hu Informatikai Rt. A társaság ma közzétett gyorsjelentése szerint az econet.hu Rt. a tavalyi első három negyedévi 207 milliós veszteséggel szemben 2002 szeptemberéig nyereséget könyvelhetett el, noha harmadik negyedéves árbevétele csökkent.

Az elsősorban internetes alkalmazások fejlesztésével és egyéb informatikai fejlesztésekkel foglalkozó econet.hu Rt. idei első három negyedévben elért 404 millió forintos nettó árbevétele a tavalyi bázis 307 százalékát teszi ki, és jóval meghaladja a cég teljes tavalyi forgalmát. A harmadik negyedévben az econet.hu Rt. árbevétele 118 millió forint körül alakult, ami elmarad ugyan az előző két negyedévi forgalomtól, ám jóval meghaladja a tavalyi év azonos időszakában elért árbevételt. Az első három negyedévet tekintve a cég üzemi és mérleg szerinti eredménye annak ellenére is pozitív maradt, hogy számos, korábban keletkezett kötelezettség harmadik negyedévben történt kiegyenlítése miatt a harmadik negyedévben mind az üzemi, mind a mérleg szerinti eredmény negatív lett.

Az econet.hu Rt. gyorsjelentése szerint "a harmadik negyedévben megjelenő negatív üzemi eredmény alapvetően az előző időszak árbevételeihez kapcsolódó, de a III. negyedévben lezárt szerződések és költségek elszámolásának tudható be." A társaság a harmadik negyedévi, az előző év azonos időszakában elértet másfélszeresen meghaladó, csaknem 120 millió forintos árbevételt elsősorban webgyár elnevezésű honlapkészítő és tartalommenedzsment eszközének kedvező piaci megítélésére, illetve -- részben e terméknek köszönhetően -- néhány nagyobb volumenű, elsősorban az önkormányzatok internetes megjelenítésével összefüggő megrendelés elnyerésére vezeti vissza.

A társaság szakemberei az elmúlt negyedévben továbbfejlesztették a webgyár terméket, amely így még bonyolultabb funkcionalitású internetes honlapok, portálok vagy egész portálcsaládok gyors és meglepően alacsony költségű elkészítésére is alkalmas. A cég a termék további fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a termék licencértékesítésével kapcsolatos tárgyalásokra, illetve a nagyobb értékű, az econet.hu középtávú stratégiájához illeszkedő egyedi technológiai fejlesztésekre, mind az internetes, mind a hagyományos informatika területén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról