Szerző: Barna József

2002. november 13. 19:59

Az IBM bejelentette WebSphere - Express alkalmazáscsomagját

[Mmd] Az IBM tegnap jelentette be a WebSphere  Expresst -- az IBM ágazatvezetőnek számító WebSphere szoftvercsaládjának legújabb tagját --, amely a közepes méretű vállalatok, valamint az ezeket kiszolgáló üzleti partnerek számára készült. Az IBM WebSphere  Express szoftvere a közepes cégek nyílt infrastruktúrával szemben támasztott igényeit célozza meg, és az ügyfélkapcsolatok kezeléséhez vagy a szállítási lánchoz szükséges információk szabad áramlását biztosítja számukra a különböző, független üzleti műveletek alatt. Ez a típusú integráció alapvető feltétel az igény szerinti e-business kialakulásához, amely az ügyfelek igényeinek megfelelően, változó piaci körülmények között képes gyors, intelligens és rugalmas válaszokat biztosítani.

[Mmd] Az IBM tegnap jelentette be a WebSphere – Expresst -- az IBM ágazatvezetőnek számító WebSphere szoftvercsaládjának legújabb tagját --, amely a közepes méretű vállalatok, valamint az ezeket kiszolgáló üzleti partnerek számára készült. Az IBM WebSphere – Express szoftvere a közepes cégek nyílt infrastruktúrával szemben támasztott igényeit célozza meg, és az ügyfélkapcsolatok kezeléséhez vagy a szállítási lánchoz szükséges információk szabad áramlását biztosítja számukra a különböző, független üzleti műveletek alatt. Ez a típusú integráció alapvető feltétel az igény szerinti e-business kialakulásához, amely az ügyfelek igényeinek megfelelően, változó piaci körülmények között képes gyors, intelligens és rugalmas válaszokat biztosítani.

A középső piaci szegmensben elhelyezkedő, jellemzően tőkeszegény és kockázatkerülő vállalkozásoknak egy olyan megbízható és egyszerűen alkalmazható megoldásra van szükségük, amelynek segítségével a világháló kínálta előnyöket az ügyfeleiknek kínált szolgáltatások tökéletesítésére tudják fordítani. A WebSphere – Express révén az IBM belépőt kínál számukra az igény szerinti e-business világába, amelyet vállalkozásszintű biztonság és az üzleti igények változásával együtt történő növekedés lehetősége egészítenek ki.

Megkönnyíti a termék bevezetését és kezelését, hogy az IBM WebSphere – Express platformjának ára jóval alatta van a konkurencia árainak. Az egész termékcsaládon belül alkalmazott egyszerű és következetes árképzés jóvoltából az IBM WebSphere – Express termékét felhasználónként vagy processzoronként lehet megvásárolni. Például az új WebSphere Application Server – Express ára 25 USD felhasználónként vagy 2000 USD processzoronként, utóbbi esetben korlátlan számú felhasználó használhatja a terméket. Ez az ár még a felét sem éri el a konkurens termékek árainak, ráadásul ez már mindent tartalmaz, ami a webalkalmazások létrehozásához és használathoz szükséges, beleértve az alkalmazási szervert, a fejlesztőeszközöket és sablonokat, valamint a segítségnyújtást és a karbantartást is.

Az IBM WebSphere – Express gyors telepítést, integrált eszközöket és partneri ösztönzőket kínál. Mindössze öt kattintásra van szüksége a vállalkozásnak egy portál vagy alkalmazásszerver létrehozásához, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy minimális technikai hozzáértéssel saját weboldalt készítsenek és tartsanak fenn. Ezt követően, a Javára és XML-re vonatkozó legfrissebb webes szabványokat használó, integrált fejlesztési eszközök segítségével az ügyfelek már gyorsan létrehozhatnak interaktív tartalmakat a világhálón, illetve alkalmazhatják ezeket.

A WebSphere – Express segítségével bármely vállalkozás testreszabott honlapot készíthet, ahol a felhasználók különböző dokumentumokat oszthatnak meg egymással, elektronikus katalógusokon keresztül követhetik nyomon készleteiket, vagy ellenőrizhetik a számlák vagy feladások naprakészségét. A vizuális laptervező és animációs eszköz segít a fejlesztőknek, hogy vonzó, könnyen használható, interaktív honlapokat készíthessen, amelyeket az irodai háttéralkalmazásokkal és adatokkal kapcsolhat össze.

A szoftver a legkülönbözőbb platformokat támogatja, ami kiterjed a középső piaci szegmens vállalkozásai körében népszerű, nyílt forráskódú operációs rendszerre, a Linuxra, az IBM -- elsődlegesen a közepes méretű vállalatok által vásárolt -- iSeries eServerére és a Windowsra is.

Az IBM WebSphere – Express családjának tagjai a következők:

  • WebSphere Application Server – Express: a legfrissebb Java és webes szolgáltatási szabványokon alapuló szoftver, amely az azonnal üzemkész, megbízható és biztonságos infrastruktúra elengedhetetlen alkotórésze.
  • WebSphere Portal – Express: lehetővé teszi a közepes vállalatok és a nagyobb cégek különböző osztályai számára, hogy sokkal könnyebben hasznosítsák a munkavállalók, az üzleti partnerek és az ügyfelek számára készült portálokat.
  • WebSphere Business Connection – Express: az IBM WebSphere Business Connection nevű szoftverének kezdő változata, amely bármilyen típusú üzletek közti (B2B) folyamatintegrációt és adatmegosztást tesz lehetővé a kereskedelmi partnerek között.

Az IBM WebSphere – Express fejlesztőeszköz nagyobb produktivitást kínál a fejlesztőknek a különböző alkalmazások készítése és hasznosítása terén. A termék varázslókat, sablonokat és lépésről-lépésre vezető fejlesztői "útmutatót" tartalmaz, amely képes még a kezdő vagy a Javához kevésbé értő programozókat is kimagaslóan hatékonnyá tenni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról