:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 14. 10:38

6400 forintért 300 MB letöltés a Pannon GSM GPRS szolgáltatásával

Prepaid (feltölthető) kártyával is igénybe vehető internetszolgáltatást kínál ügyfeleinek november 14-től a Pannon GSM. A szolgáltatás nem ismeretlen a honi internetezők előtt: a Vodafone is nyújt hasonló szolgáltatást -- igaz, csak előfizetői számára.

[HWSW] Prepaid (feltölthető) kártyával is igénybe vehető internetszolgáltatást kínál ügyfeleinek november 14-től a Pannon GSM. A szolgáltatás nem ismeretlen a honi internetezők előtt: a Vodafone is nyújt hasonló szolgáltatást -- igaz, csak előfizetői számára.

A Pannon GSM új, internet-hozzáférést biztosító szolgáltatásának egyetlen technikai feltétele, hogy az ügyfél megfelelő készüléktípussal (és persze számítógéppel) rendelkezzen. A Vodafone szolgáltatásával ellentétben a mobil internet-hozzáférést használhatják a feltöltő kártyás ügyfelek is. Az internetkapcsolat időben, adatforgalomban korlátozott: este kilenc órától reggel hét óráig vehető igénybe, és a hónap során mindösszesen 300 MB-nyi adatforgalom engedélyezett.

A szolgáltatás feltöltőkártyás ügyfeleknek akkor érhető el, ha a havi előfizetési díj összege megtalálható a kártyán. Ekkor a PGSM az előfizetés havidíját levonja, s 30 napra biztosítja a hozzáférést. A következő hónapban az előfizetéshez ismét fel kell tölteni a kártyát a 6400 forinttal. Előfizetőknek könyebb a dolguk: ha igénylig az interetszolgáltatást, a havi telefonszámlával együtt fizethetik majd be a díját.

A Pannon GSM internetszolgáltatása országos lefedettségű. További részletek a Pannon GSM oldalán.

A felhő alapú szolgáltatások, a konténer alapú futtatókörnyezetek és a microservice architektúrára épülő alkalmazásfejlesztés bizony feladják a leckét, ha a régebbi, monolitikus rendszerekhez kell hozzákapcsolni az újdonságokat. Összeszedtük, mire érdemes figyelni tervezés és megvalósítás során.

a címlapról