:

Szerző: roberto

2002. november 13. 10:57

Oracle Cluster fájlrendszer-technológia a Red Hat Linux Advanced Serverben

[Red Hat] A Red Hat hétfőn jelentette be, hogy elérhetővé

[Red Hat] A Red Hat hétfőn jelentette be, hogy elérhetővé teszi az Oracle Cluster fájlrendszert (OCFS, Oracle Cluster File System) vállalati felhasználói számára. Az OCFS a Red Hat vállalati igényekhez szabott disztribúciójával, a Red Hat Advanced Serverrel párosítva olyan egyszerűvé válik az Oracle9i RAC (Real Application Cluster) fürtözött adatbázisrendszerek kezelése és felügyelete, mint egy önálló rendszer adminisztrációja. Az Oracle egyébként augusztusban nyitotta meg az OCFS forráskódját, ami a cég online fejlesztői hálózatáról, az OTN-ről (Oracle Technology Network) tölthető le.

Paul Cormier, a Red Hat műszaki részlegének elnöke elmondta, hogy az Oracle Cluster fájlrendszer segítségével vállalati felhasználóik [...] könnyebben tudnak fürtözési technológiákat implementálni, ami gyorsabb telepítést eredményez, ráadásul alacsonyabb költségekkel, és egyszerűbb használattal is párosul. Cormier hozzátette még, hogy "sokat merítünk az Oracle folyamatos, linuxos közösség felé irányuló támogatásából".

A Red Hat a bejelentés szerint a jövő év első negyedévében tervezi az OCFS kiadását a RH Advanced Server vásárlói számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.