:

Szerző: roberto

2002. november 12. 20:26

Letölthető az LME IV. GNU/Linux konferenciájának előadásait tartalmazó kiadvány PDF változata

[LME] Megjelent az elmúlt szombaton Budapesten tartott IV.

[LME] Megjelent az elmúlt szombaton Budapesten tartott IV. GNU/Linux Szakmai Konferencia előadásait tartalmazó kiadvány elektronikus változata. Mivel az egyesület felhívására jelentkezett előadók száma olyan magas volt, hogy nem volt lehetőség minden előadót meghallgatni, a csaknem százötven oldalas, PDF formátumban elérhető kiadvány nemcsak az elhangzott előadások szerkesztett változatát tartalmazza, hanem számos egyéb szöveget is. Kedvcsinálóul, ám teljeség igénye nélkül álljon itt néhány cím a kötetből: Bodnár Csaba: A caesar-kódtól az SSH-ig -- a rejtjelezés rövid története; Kaldecsik József: Csomagszűrő tűzfalak -- netfilter; Kósa Barna: Központosított felhasználó-menedzsment GNU/Linux környezetben; Németh Lászó: Magyar Ispell (Válasz a Helyes-e?-re); Papp Dániel: Linux-alapú klasztertechnológiák.

Az előadásokat tartalmazó PDF fájl a www.lme.hu-ról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.