:

Szerző: roberto

2002. november 12. 18:57

Kereskedelmi forgalomba került Mandrake 9.0

[MandrakeSoft] A MandrakeSoft az elmúlt hét végén

[MandrakeSoft] A MandrakeSoft az elmúlt hét végén jelentette be, hogy forgalomba hozta a szeptember utolsó napjaiban kiadott Mandrake Linux 9.0 dobozos változatait. A disztribúció szokás szerint összesen négy változatban jelent meg, ebből a felhasználók a letölthető verzióval már találkozhattak, a további három változat (Standard, PowerPack, ProSuite) pedig valószínűleg Magyarországon is hamarosan elérhető lesz. A Standard és a PowerPack kiadás elsősorban az otthoni felhasználók igényeit figyelembe véve készült, míg a ProSuite inkább az üzleti, kisvállalati igényeket elégíti ki, és ez kapta meg a Free Standrads Group LSB (Linux Standard Base) 1.2 minősítését is. A dobozok tartalmának összehasonlító táblázata a www.mandrakesoft.com-on olvasható.

A körülbelül 60 nyelvet ismerő legújabb Mandrake rendszert friss komponensekből állították össze, a telepítő CD-k tartalmazzák a KDE 3.0.3-as grafikus munkakörnyezetet, az OpenOffice 1.0.1-es és a KOffice 1.2-es irodai programcsomagot, a Mozilla böngészőprogram-csomag 1.1-es változatát, valamint a GCC 3.2-es fordítót is.

A Mandrake Linux 9.0 Standard kiadásának javasolt kiskereskedelmi ára 30 dollár, a PowerPack változaté 69 dollár, a full extrás a ProSuite változaté pedig 199 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.