Szerző: Barna József

2002. november 11. 19:43

NV28 chipes videokártyák az InnoVISION és az MSI kínálatában

Novemberben, úgy tűnik, gomba módra szaporodnak az NVIDIA GeForce4 Ti4200-8X grafikus processzorra épülő videokártyák. Számos gyártó után ezúttal az InnoVISION és az MSI jelentette be az igen népszerű GPU 8X AGP-t támogató változatát hasznosító termékeit.

[HWSW] Novemberben, úgy tűnik, gomba módra szaporodnak az NVIDIA GeForce4 Ti4200-8X grafikus processzorra épülő videokártyák. Számos gyártó után ezúttal az InnoVISION és az MSI jelentette be az igen népszerű GPU 8X AGP-t támogató változatát hasznosító termékeit.

Az Inno3D Tornado GeForce4 Ti4200 AGP 8X tv- és DVI-kimenettel egyaránt rendelkezik, és hozzáférhető VIVO, azaz videobemenettel felszerelt változatban is. A kártyán a grafikus processzor 250 MHz-en, míg a hozzá társított memóriachipek 512 MHz-en üzemelnek. A termékhez a vállalat a WinDVD 2000 DVD-lejátszó, a PowerDirector videoszerkesztő szoftvert és a Ballistic című játékot mellékeli.

Az MSI kínálatában újonnan megjelent, MSI Ti4200-VTD8X típusjelű kártya különlegessége a hűtőrendszerben rejlik. A nyák mindkét oldalán található memóriachipeket, valamint a grafikus processzort egyaránt hűsítő, méretes, rézalapú hűtő a vállalat közleménye szerint extrém körülmények között is biztonságos működést biztosít, ami feltétlenül túlhajtásra kell, hogy csábítson. A kártyán a tv- és DVI-kiemenet mellett helyet kapott egy videobemenet is. Az alkatrészek gyári sebességéről azonban nincs információ. A termékhez az MSI DVD-lejátszó szoftvere mellett a Duke Nukem: Manhattan Project, a The Elder Scrolls III: Morrowind, a Tom Clancy's Ghost Recon teljes verziós játékokat és az InterVideo videoszerkesztő szoftverit kínálja a gyártó.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról