Szerző: Vörös Péter

2002. november 11. 08:49

A brit BT broadband megállapodást kötött a Microsofttal

A BT Group Plc. (a "brit Matáv") bejelentette, hogy aláírt egy stratégiai szövetségről szóló megállapodást a Microsofttal a nagy sebességű internetszolgáltatások fejlesztésével kapcsolatban. A szövetség révén a BT a Microsoft más globális távközlési partnereivel (pl. az amerikai Verizonnal és a dél-koreai KT-vel) azonos helyzetbe kerül.

A szélessávú internet-hozzáférés a BT növekedésének egyik kulcsfontosságú tényezője, mivel a cég igyekszik diverzifikálni működését a ma is alaptevékenységnek számító hanghívásokon kívül. A korábbi állami távközlési monopólium az idén jelentősen csökkentette a nagykereskedelmi broadband árakat annak érdekében, hogy beindítsák az ipart abban az országban, amely a fejlett világtól igencsak el volt maradva a nagy sebességű internetszolgáltatás terén.

Bár pénzügyi részletek nem láttak napvilágot a megállapodást illetően, a befektetők üdvözölték a BT-Microsoft szövetség megkötését.

Szeptemberben a BT két ügyletet kötött a Microsofttal: az egyiket a különféle webes platformokon működő szolgáltatásokkal, a másikat a Microsoft Xbox Live játékkonzol felhasználóinak nyújtandó szélessávú internetcsatlakozással kapcsolatban.

"Mindkét cég kemény fog dolgozni annak érdekében, hogy felismerjük a jó lehetőségeket, és olyan nagyszerű termékeket és szolgáltatásokat dobjunk piacra, amelyek megfelelnek vásárlóink szükségleteinek" -- mondta Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója.

A két cég közölte, hogy a következő területekre fognak összpontosítani: multimédia, otthoni számítástechnikai alkalmazások fejlesztése, a nagy szervezetek termelékenységének és rugalmasságának növelése, mobil számítástechnika, webszolgáltatások és portálok új generációinak fejlesztése.

Az öt program keretében körülbelül 30 önálló projektet indít el a két vállalat, az ezekkel kapcsolatos részleteket a fejleményekkel párhuzamosan teszik közzé. Az egyik ilyen projekt keretében a Microsoft lesz a BT házi számítógépes szolgáltatásának szoftver- és tartalompartnere.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.