Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 10. 13:04

Egynapos késedelem után is kamatot számol a UPC

[Magyar Hírlap] A következő hónaptól kezdve késedelmi kamatot is felszámol a számlájukat késve befizetőknek a UPC Magyarország Kft. -- adta hírül fogyasztóvédelmi rovatában a szombati Magyar Hírlap . A szolgáltató már egyetlen napi késedelem után is kiszámlázhatja a 11 százalékos késedelmi kamatot.

[Magyar Hírlap] A következő hónaptól kezdve késedelmi kamatot is felszámol a számlájukat késve befizetőknek a UPC Magyarország Kft. -- adta hírül fogyasztóvédelmi rovatában a szombati Magyar Hírlap. A szolgáltató már egyetlen napi késedelem után is kiszámlázhatja a 11 százalékos késedelmi kamatot.

Eddig ritkán élt a késedelmi kamat kiszámlázásának gyakorlatával a UPC, ám a jövő hónaptól kezdve szigorúan kirója késlekedő ügyfeleire a kamatot akár egyetlen napért is. Szűcs László, a UPC sajtókapcsolati igazgatója a szigorodó politikát azzal indokolta, hogy ha az évi 18 milliárdos díjbevételnek ha csak a 10 százalékát késve fizetik be, már az is kellemetlenül érinti a vállalatot.

A sajtószóvivő szerint a felhalmozódó díjtartozások késztették a UPC-t arra, hogy bevezesse az automatikus késedelmi kamatszámlázást: eddig csak a notórius, huzamosabb ideig nem fizetőkkel szemben alkalmazták ezt a szankciót.

A késedelmi kamatnak sem az intézménye, sem a mértéke nem ismeretlen a szolgáltató szektorban, ám ennek alkalmazása cégenként eltérő. Például a Matáv is 11 százalékos kamatot számít fel késedelmes számlafizetés esetén, azonban "szociálisan érzékenyebb" szolgáltatók türelmi időt adnak: a számlafizetés dátumának lejártát követő 3-4 napig nem számolnak kamatot, ám ha ez idő alatt sem érkezik be a számla ellenértéke, ezt a türelmi időt is beszámítják a kamattal terhelt napok közé.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.