Szerző: Barna József

2002. november 7. 21:10

Hamarosan új linuxos kézigépeket mutat be Sharp

A japán Sharp hamarosan két újabb modellel bővíti Linux operációs rendszert futtató Zaurus PDA-családját. Az új tenyérgépek specifikációit a cég jövő csütörtökön hozza nyilvánosságra.

A japán Sharp hamarosan két újabb modellel bővíti Linux operációs rendszert futtató Zaurus PDA-családját. Az új tenyérgépek specifikációit a cég jövő csütörtökön hozza nyilvánosságra.


Fotó: Impress

Noha a Sharp egyelőre titkolózik a két linuxos jövevénnyel kapcsolatban, a cég szóvivője annyit elárult, hogy az egyik modell a Ceatec és a World PC Expo kiállításon prototípusként bemutatott tenyérgép lesz. Amint az a mellékelt képen is látható, ez a Zaurus modell valójában egy kisméretű noteszgéphez hasonlít. Billentyűzete azonban egészen a kijelző háta mögé visszahajtható, így -- ha nincs szükség szövegbevitelre -- klasszikus tenyérgép látszatát kelti. A készülék kijelzője 640x480 pixel megjelenítésére képes.

A vállalat képviselője az IDG kérésére sem árult el további részleteket az új modellel kapcsolatban, csupán annyit mondott, hogy ezen kívül még egy készülékről fellebben a fátyol a jövő héten.

Legutóbb a Sharp idén júniusban frissítette a Zaurus PDA-családot. Akkor a kifejezetten üzletembereknek szánt SL-A300 modellt jelentette be. Ennek lelkét egy 200 MHz-es Intel Xscale processzor adja, 64 Mbyte SDRAM társaságában. A 3,5 colos TFT-LCD-kijelző 65 536 szín megjelenítésére képes, a készüléken pedig egy Secure Digital kártyahely kapott helyet. A kézigép 12 órán keresztül működtethető a hozzá adott akkumulátorról, amennyiben a kijelző háttérvilágítása nem aktív.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról