Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 7. 14:54

Több mint 400 százalékkal nőtt a Java Card termékek alkalmazása a digitális azonosítási megoldásokban

[NetAktív] Tavaly több mint 400 százalékkal nőtt a Java Card

HIRDETÉS

Sun Microsystems [NetAktív] Tavaly több mint 400 százalékkal nőtt a Java Card termékek alkalmazása a digitális azonosítási megoldásokban -- derül ki a Frost & Sullivan felméréséből. Világszerte rendkívüli mértékben nőtt a Java Card technológia használata a kormányzati, katonai, egészségügyi és vállalati azonosítási piacokon. A gyors terjedés igazolja a Java Card platform robusztusságát: a technológia képes kielégíteni a biztonságos digitális azonosítási megoldások iránti növekvő piaci igényeket.

A Sun a Liberty Alliance alapító tagjaként számos vállalattal működik együtt a biztonságos digitális azonosítás interneten keresztüli megosztásával kapcsolatos technológia fejlesztésében. A digitális azonosítási rendszerek bonyolult világában a kártyakibocsátók nyílt biztonsági szabványon alapuló, befektetéseiket védő intelligens kártyákat szeretnének működtetni, amelyek többféle alkalmazást is támogatnak és a rajtuk található kisalkalmazások dinamikusan frissíthetők. További elvárás, hogy az alkalmazások képesek legyenek együttműködni a különböző gyártóktól származó kártyákon lévő megoldásokkal, aminek a Java Card termékek teljeskörűen megfelelnek.

A Java Card licencét eddig 12 ország több mint 50 cége vásárolta meg. A licencvásárlók együtt több mint 260 millió kártyát szállítottak le, ezáltal a Java Card a legszélesebb körben alkalmazott intelligenskártya-platformmá vált a mobiltelefon SIM kártyájától a bankkártyáig. Jóformán valamennyi üzembe helyezett alkalmazás szolgáltatói infrastruktúrája kifinomult szoftvereket és csúcskategóriás vállalati szervereket foglal magában. A Sun Microsystems a világhálót működtető hardverek, szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójaként most arra koncentrál, hogy egyszerűbbé tegye a biztonságos digitális azonosítási megoldás hálózati alkalmazását.

Számos új nagyméretű digitális azonosítási program, így a tajvani 24 millió egészségügyi azonosítókártya rendszer kiépítése most kerül megvalósításra. Az Egyesült Államok számos kormányzati szervezete -- például a Pénzügyminisztérium és a Közlekedésbiztonsági Felügyelet -- jelentette be, hogy Java Card alapú azonosítókártyákat fog használni, csatlakozva a Hadügyminisztérium 4,3 milliós kártyaprogramjához.

A Sun Cartes 2002 konferencián bemutatott, a mobil telefonokhoz, biztonságos digitális azonosításhoz és digitális jogok felügyeletéhez használható Java Card megoldása speciális funkciókat biztosít, mint például a Java Card Remote Method Invocation (JCRMI) a gyorsabb alkalmazásfejlesztés érdekében; Logical Channels az új vezeték nélküli szabványok támogatásához; valamint az Elliptic Curve titkosítás és az Advanced Encryption Standard (AES) támogatása a magasabb biztonsági követelmények érdekében.

A közvetitő funkció támogatása biztonságos átvitelt tesz lehetővé: a kártyát egyszerűen el kell húzni az olvasóeszköztől 10 centiméterre. A technológia széles körben használható épületekbe való belépésnél és tömegközlekedésnél fix funkciójú lapkákkal. A bemutatott Java Card termékek biztosítják a Java Card platform funkcióit és rugalmasságát az "érintkezés mentes" világban is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.