Szerző: roberto

2002. november 7. 10:01

CompLEX jogtár az UHU Linuxban

[euroASTRA, UHU Linux] Az ismert CompLEX CD jogtár kiadója,

[euroASTRA, UHU Linux] Az ismert CompLEX CD jogtár kiadója, a KJK-Kerszöv úgy döntött, hogy a rendszerváltás óta megjelent valamennyi törvény és országgyűlési határozat szövegét, és a hozzá tartozó szoftvert ingyenesen elérhetővé teszi az UHU Linux felhasználói számára. A magyar Linux-disztribútor tervei szerint az UHU-Linux hamarosan megjelenő 1.0rc2-es verziója már tartalmazni fogja a Kerszöv ajándékát.

A Kerszövről egyébként utoljára néhány hete cikkezett a napisajtó, amikor kiderült, hogy a BSA (Business Software Alliance) a szövetségbe belépett szoftvercégeken kívüli szoftvergyártók érdekeit két lábbal tiporja: a szövetség magyar honlapján a Kerszöv termékéből származó kommentárok és idézetek voltak, ám a BSA nem vásárolt semmit a jogi szoftvereket készítő cégtől.

Az ügy kipattanása után a BSA Magyarország honlapjának \"törvények, rendelkezések\" rovata hirtelen kiürült, és a mai napig is üres. Az euroASTRA információi szerint a helyzet azóta is változatlan, a sok szempontból kérdéses akciói miatt csak szoftverrendőrségként emlegetett szervezet még mindig nem vásárolta meg a Kerszöv szoftverét. További részletek az euroastrán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról