Szerző: castor

2002. november 6. 20:10

Aranylemezre kerültek a Platoon és az Asheron's Call 2 című játékok

Elkészült a magyar Digital Reality fejlesztőcsapat legújabb stratégiai

Elkészült a magyar Digital Reality fejlesztőcsapat legújabb stratégiai játéka, a vietnámi háború idején játszódó Platoon. A program teljesen magyar nyelvű verziója november 20-án kerül a boltokba.

A Digital Reality honlapján található információk szerint a főhősnek szakaszparancsnokként egyre nehezedő küldetéssorozatban kell helyt állnia. A szakaszban nemcsak közkatonák, hanem specialisták is találhatók, és a játékmenet előrehaladtával egyre több nehézfegyverzet (például M113-as páncélozott csapatszállító és M48 Patton tank) segíti majd a hadviselést, a gerillataktikát folytató vietkongok ellen.

A játékban az egységek fejlődnek, a tapasztalati pontrendszer alapján a kezdeti zöldfülűek egyre ügyesebbek lesznek, és hatékonyabban oldják meg a rájuk bízott feladatokat. A program motorját a Haegemoniában debütáló Walker engine továbbfejlesztett változata biztosítja. A zenei anyagokat pedig a BAFTA-díjat nyert Kreiner Tamás írta.

Aranylemezre került a Turbine Games által fejlesztett Asheron's Call 2: Fallen Kings is, melyben a fő célunk az első részben megismert -- de később lerombolt -- Dereth világának újjáépítése lesz.

A játék elején, a karakterválasztásnál most igen egyszerű lesz a dolgunk, ugyanis csak három dolgot kell megadnunk: hősünk faja, neme és tulajdonságai. Karakterünk jelleme fokozatosan fog kialakulni a történet során, attól függően, hogy egyes helyzetekben miket tettünk.

A történet frissítése a megszokott módon fog történni, minden hónap végén egy újabb cselekményszálat bontanak ki a fejlesztőcsapat emberei. A módszert úgy kell elképzelni, mintha egy előre megírt forgatókönyvet lapozgatnánk. Ehhez azonban -- az MMORPG játékoknál már bevált rendszer szerint -- havi 12,95 dollárt kell befizetnie a játékosnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról