:

Szerző: roberto

2002. november 5. 22:42

Vörös kalapos technikusok: új bizonyítványt vezet be a Red Hat

[Red Hat] A Red Hat hétfőn jelentette be, hogy bővíti oktatási programját, és az elismert RHCE (Red Hat Certified Engineer) bizonyítvány mellett a Red Hat oktatási központjaiban RHCT (Red Hat Certified Technician) technikusi képesítést is lehet majd szerezni. Az RHCT megszerzéséhez -- az RHCE-hez hasonlóan - sokoldalú gyakorlati tudás szükségeltetik, ugyanakkor a technikusi képesítés megszerzése könnyebb lesz. A vállalat szerint az új vizsga a UNIX-ról Linuxra átállóknak, illetve az RHCE megszerzésére törekvő szakembereknek lehet hasznos.

[Red Hat] A Red Hat hétfőn jelentette be, hogy bővíti oktatási programját, és az elismert RHCE (Red Hat Certified Engineer) bizonyítvány mellett a Red Hat oktatási központjaiban RHCT (Red Hat Certified Technician) technikusi képesítést is lehet majd szerezni. Az RHCT megszerzéséhez -- az RHCE-hez hasonlóan –- sokoldalú gyakorlati tudás szükségeltetik, ugyanakkor a technikusi képesítés megszerzése könnyebb lesz. A vállalat szerint az új vizsga a UNIX-ról Linuxra átállóknak, illetve az RHCE megszerzésére törekvő szakembereknek lehet hasznos.

Peter Childers, a Red Hat oktatási szolgáltatásokért felelős elnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy négy évvel ezelőtt, amikor elindult az RHCE, az alapvető elvárások a rendszeradminisztrációra és a hálózati adminisztrációra terjedtek ki. Ma viszont már egy technikusi képzés terveznek, amelyből olyan RHCT segédadminisztrátorok kerülnek ki, akik képesek Linux rendszerek beállítására és karbantartására, és akik az RHCE felé vezető úton járnak.

a címlapról