:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 6. 12:13

Eladó a Hunnia.net portál

Eladó a Hunnia.net portál száz százalékos tulajdonrésze. A lap hétfő óta egy pop-up ablakban hirdeti magát, s az ott olvasható tájékoztatásból kiderül: nincs meghatározva limit, a legmagasabb árat megjelölő érdeklődőé lehet a lap.

[HWSW] Eladó a Hunnia.net portál száz százalékos tulajdonrésze. A lap hétfő óta egy pop-up ablakban hirdeti magát, s az ott olvasható tájékoztatásból kiderül: nincs meghatározva limit, a legmagasabb árat megjelölő érdeklődőé lehet a lap.

Huszka Leó, a Hunnia.netnél korábban marketinggel foglalkozó munkatársa tájékoztatta lapunkat, hogy bár valóban nem határoztak meg alsó limitet, azért vannak elképzeléseik a portál értékéről. Annak függvényében, hogy a vevő mit kíván átvenni a számos rovat és szolgáltatás közül, a remélt vételár a 30 és 100 millió forint között van.

A lapnál dolgozó 30 munkatárs átvétele és a portálként való további üzemeltetés nem feltétele az adás-vételnek, ám -- mint Huszka fogalmazott -- elérendő cél. A laptól még nem bocsátottak el senkit, a dolgozók és a vezetőség is kivár egyelőre. Huszka szerint a lap negatív illetve nullszaldó körüli eredménnyel működik, s az eladásnak is ez az oka: a kiadó már nem finanszírozza tovább a megjelenést.

A Medián Webaudit rendszere a Hunnia.neten naponta 30-40 000 látogatót és 4-600 000 lapletöltést regisztrál, ám ebben a Számítógép.hu és a mobil A-Z oldalak látogatottsága is szerepel, ezek ugyanis a Hunnia.net audit portfóliójának részei.

Bár a lap konzervatív szellemiségű, Huszka szerint nem számítanak arra, hogy valamelyik politikai párt, vagy ahhoz közel álló vállalkozás tesz majd ajánlatot, s a lap sem tett ilyen irányba lépéseket. Idén márciusban a szabaddemokrata Gusztos Péter egy televízióműsorban náci szellemiségűnek titulálta a Hunnia.netet, ami ellen lap tiltakozott .

Az idei év nem kedvez a tartalomszolgáltatóknak: az Internetto és a Frisshírek oldalak egymás után szűntek meg idén év elején, s a piacot jól ismerők szerint sincs sok esély arra, hogy a Hunnia.netet a jelenlegi tartalmi kínálat mellett nyereségesen üzemeltessék tovább.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.